Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unde păstrezi Fondul de Urgenţă pentru familia ta?
  - Luni, 11 Martie 2013

“Ma numesc Popovici Andrei (numele nu este real) locuiesc in Slatina, am 33 de ani, am o mica afacere de familie, de cateva luni va citesc articolele pe care le gasesc extrem de folositoare si practice, multumesc.

Am o intrebare. Am 10 mii de euro şi vreau sa fac din ei un fond de urgente, pe care sa-l folosesc doar in cazuri majore cum ar fi: ma imbolnavesc grav sau dau faliment. Unde sa-i investesc?

 

Am 2 variante:

- un cont la o banca, dobanda  e mica, dar are avantajul e ca e garantat;

- un fond de investitii al unei banci mi-ar da cam 2.5  %  pe an, ambele variante cred ca ofera un castig mic.

 

Ce variante ar mai fi, tinand cont ca nu voi “umbla” la acesti bani prea curand?

 

Va doresc succes in tot ceea ce faceti si  multumesc pentru ca impartasiti cu altii ceea ce ati invatat in domeniul financiar. Va multumesc!” 

 

Analizand situatia expusa de catre cititorul newsletter-ului nostru, raspunsul meu este urmatorul:

 

Multumesc pentru gandurile bune. Referitor la intrebarea ta, este minunat sa ai un fond de urgente, destinatia lui ai stabilit-o foarte bine si ar fi bine daca acest fond ar acoperi minim 6 luni cheltuielile de trai ale familiei tale. Asta ca sa iti faci o idee cam care ar trebui sa fie valoarea lui minima.

 

In ce priveste plasamentul acestor bani, iti atrag atentia asupra unui aspect foarte simplu.Acesti bani NU sunt o investitie, fiind bani de siguranta pentru tine si familia ta. In acest context singurele tale griji ar trebui sa fie ca acesti bani sa fie pastrati in siguranta si sa fie protejati de inflatie.

 

Pentru a afla ce banci ofera cele mai bune rate ale dobanzilor, te rog sa consulti situl partenerilor nostri http://www.conso.ro/compara/depozite si sa gasesti varianta cea mai facila pentru depozite.

 

Daca iti doresti neaparat un fond de investitii, aici NIMENI nu iti poate garanta un procent de crestere, dar randamentele majoritatii fondurilor sunt oricum destul de mult peste 2,5 % acum fata de anul trecut.

 

Spre exemplu, fondurile monetare au randamentele ultimelor 12 luni cuprinse intre 6,8 % si 4,26%; fondurile diversificate au avut in ultimele 12 luni randamente intre 37% si -10%, iar fondurile de actiuni au randamente in aceeasi perioada de 21,3% pana la -19,61.

 

Pentru mai multe informatii privind evolutia fondurilor te rog sa te documentezi aici http://www.conso.ro/investitii

 

Prin urmare, solutia mea la problema ridicata de tine, Andrei, este plasarea acestor bani, data fiind destinatia lor, intr-un depozit bancar cu dobanda cuprinsa intre 4,76% si 0.1%. Spor la bani!

 

P.S. De acelasi autor: „Cele 8 decizii care iti marcheaza viata financiara”

BurcashTM iti ofera seminarul GRATUIT de educatie financiara, la Satu Mare ,
Evenimentul va avea loc marti, 26 martie 2013, ora 17:30

INSCRIE-TE AICI GRATUIT la seminar, pe siteul : http://www.burcash.ro/evenimente,  (sectiunea evenimente Satu Mare, 26 martie 2013)

Locurile sunt limitate! Inscrie-te acum!

2683 vizite
Distribuie pe