Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La centrele APIA se mai primesc cereri pentru subvenţii
Florin Răchitan  - Vineri, 10 Mai 2013

Directorul general al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură din Satu Mare, Gabriel Leş, şi directorul adjunct al acestei instituţii, Gheorghe Mihalca, au prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia plăţilor subvenţiilor solicitate de fermierii sătmăreni atât în agricultură, cât şi în sectorul zootehnic.

 

Din datele prezentate rezultă o creştere a numărului cererilor şi al plăţilor aferente în primele patru luni ale anului 2013, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Astfel, un număr de 709 de cereri de subvenţie la specia ovine si caprine au fost depuse de fermieri în cadrul campaniei aferente anului 2013 pentru plăţi directe complementare sectorului zootehnic, numărul solicitărilor din intervalul 5-30 aprilie depăşind pe cele din 2012.

 

In perioada următoare, până la 3 august, se vor face controale la faţa locului pentru speciile ovine şi caprine, timp în care fermierii au obligaţia de a menţine în exploataţii efectivele de animale pentru care au solicitat subvenţie.

 

În această perioadă, la APIA Satu Mare continuă depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă, din programul de 21.037 anul 2012 fiind înregistrate peste 80%. De la 16 mai şi până la 10 iunie cererile de acest fel se vor primi doar prin aplicarea de penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

 

Pentru o mai mare operativitate în primirea cererilor, centrele zonale ale APIA din Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad şi Livada, precum şi centrul judeţean din Satu Mare vor fi deschise şi vor avea program normal de lucru şi în ziua de sâmbătă, 11 mai.

1651 vizite
Distribuie pe