Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ne īnfrățim și cu chinezii
Florin Răchitan  - Duminica, 31 August 2014

Înainte de a pleca în concediu, primarul Dorel Coica și city-managerul Dan Băbuț au efectuat o vizită de lucru în China, în orașul Nanjing, la invitația concernului Hoyo, interesat de colaborare economică cu municipiul Satu Mare.

Cei doi au prezentat concluziile vizitei în cadrul conferinței de presă pe care au susținut-o duminică la sediul Primăriei Satu Mare.

Însoțiți de managerul general al concernului Hoyo, Ray Heller, vicepreședintele și directorul administrativ al acestuia, Jin Changliu, respectiv Carol Yu, reprezentanții Sătmarului au avut o întâlnire și cu directorul adjunct al Comisiei de promovare a investițiiilor municipale Nanjing, Li Jichum, cu care au discutat despre oportunități de colaborare reciproc avantajoase pentru cele două comunități.

Pe lângă parteneriatul economic, chinezii s-au arătat interesați și de colaborarea în domeniul învățământului și al… fotbalului. Urmează ca după alegerile prezidențiale din 20 noiembrie, o delegație de investitori chinezi să sosească la Satu Mare, pentru a discuta proiecte concrete de colaborare.

Până atunci, chinezii ne vor propune un oraș din zona Nanjing, de dimensiuni apropiate Sătmarului, cu care vom avea posibilitatea să ne înfrățim, în vederea adâncirii relațiilor de colaborare în diferite domenii.

1762 vizite
Distribuie pe