Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Star de la Akcent acceptă provocarea britanică
The Con  - Marti, 18 Octombrie 2016

Marius Nedelcu era un nume foarte cunoscut în România cu nu foarte mulți ani în urmă. Formația Akcent a avut anii săi de glorie și o parte din cântăreți au rămas în același domeniu de activitate.

Nu este cazul lui Marius, care a ales să își schimbe complet profesia, trecând pe rând la fitness și acum la industria financiară. In prezent este Country Manager pe Romania pentru TransferGo, un startup din Marea Britanie care intermediaza transferurile de bani intre cei plecati la munca in strainatate si cei de acasa.

Serviciul se poate folosi și pentru multe alte tipuri de operațiuni financiare similare, însă este un real ajutor pentru lucrătorii migranți. Românii în special se folosesc de el pentru a reduce plata comisioanelor și pentru a se asigură că banii ajung la destinație rapid și sigur. În acest context, Marius are misiunea plăcută și plină de satisfacții de a-i ajuta pe conaționali să descopere avantajele utilizării serviciului.

O muncă titanică de promovare

Interesant este faptul că Marius nu se simte descurajat de provocările serviciului, ci mai mult de cele cu care se confruntă comunitatea de români. TransferGo se vinde de la sine datorita avantajelor financiare pe care le apreciaza clientii, indiferent de nationalitate. În schimb, prejudecățile cu care se confruntă românii sunt mai greu de depășit și va dura probabil destul de mult în contextul actual ca ele să dispară.

Imaginea negativă a românilor care se tot promovează îl deranjează cu atât mai mult cu cât el cunoaște realitatea. Sentimentul de nesiguranță cauzat de Brexit îi afectează și mai mult pe români, care nu știu dacă mai au un viitor în Marea Britanie sau nu. În plus, unele publicații alarmiste crează și mai multă incertitudine și îi conving pe cei care sunt în expectativă să renunțe complet la planurile pe care le au.

Compania în care lucrează are în componență și alți români, dar și oameni din alte țări. Toți lucrează excelent împreună pentru că sunt animați de un scop comun de a reuși în afaceri. Diferențele de rasă, naționalitate sau sex sunt irelevante, iar rezultatele sunt benefice pentru toți.  Ca și start-up, are partea  ei de provocări, însă dacă lucrurile avansează în această direcție, viitorul este luminos.

Românii aduc sume importante în țară

Comunitățile de români din Marea Britanie contribuie cu mulți bani la bugetul național, în mod indirect. Ei trimit sume considerabile înapoi în țară, iar acești bani sunt apoi consumați pe produsele și serviciile de la noi. Este un circuit foarte important pentru economie, care depinde într-o oarecare măsură de ei. Se pare că în total aproape 300 de milioane de euro sunt trimiși în țară în fiecare an doar din Marea Britanie.

Compania pentru care lucreaza incearca sa faciliteze aceste transferuri de bani si sa faca procesul cat mai simplu posibil. Piata este in continua expansiune si concurenta este acerba, insa cei care au un sistem de afaceri solid au mari sanse de reusita. Momentan, provocarile cu care se confrunta nu sunt doar tehnice, ci si personale, multe cauzate de schimbarea totala de mediu. Mutarea vine la pachet cu multe lucruri pentru care nu esti pregatit initial si la care trebuie sa te adaptezi.

Faptul ca e mai frig vara si ca ploua mult nu il afecteaza prea mult pe Marius, care s-a obisnuit cu noile realitati foarte repede. Numeroasele parole, conturi de utilizator, acte si documente necesare la tot pasul te pot obosi si demoraliza daca nu ai rabdare si suficient timp. Romania ii va lipsi doar partial, casa bunicilor si prietenii apropiati, insa schimbarea nu il sperie pentru ca depasit deja doua momente similare cu succes. 

Tags: transfer  bani  startup  uk  marius nedelcu  
1179 vizite
Distribuie pe