Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Studiu Berluni: vine iarna, sătmărenii caută pe net informații despre revizia centralelor termice
Berluni.ro  - Marti, 18 Octombrie 2016

Din cauza preturilor ridicate la facturile pentru caldura, tot mai multi romani renunta la sistemul centralizat de incalzire si aleg sa isi monteze centrale termice in propriile locuinte.

In acest sens, magazinul online Berluni.ro a realizat un studiu de piata prin care a analizat interesul locuitorilor din judetul Satu Mare pentru central termice, precum si tendinta acestora de a cauta in mediul online informatii utile despre revizii si verificari ale acestor instalatii.

Cu ajutorul informatiilor oferite de Institutul National de Statistica si al datelor inregistrate de Google in ultimele 24 de luni, au fost analizate preferintele oamenilor din judetul Satu Mare pentru principalele tipuri de central termice (electrice si pe gaz).

In perioada august 2015-august 2016 s-au inregistrat cresteri semnificative pentru ambele modele, insa locuitorii din Satu Mare au fost mai interesati de centralele pe gaz, dovada fiind cresterea de 34,63% a volumelor de cautari. Astfel, Satu Mare se situeaza pelocul 30 la nivel national din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste raportul dintre numarul centralelor termice instalate in judetul Satu Mare si populatia din aceasta zona, Satu Mare se afla pe pozitia 27 in topul judetelor cu cele mai multe central termice, existand aproximativ 11.428 unitati, datele fiind estimate de specialistii Berluni.

Cele mai populare branduri de central termice din judet sunt Vaillant, Ariston si Viessmann.


Conform legilor in vigoare, consumatorii sunt obligati sa efectueze verificari periodice la centralele termice montate, pentru a se asigura ca functioneaza in parametric normali.

Revizia acestor instalatii de incalzire reprezinta un pas esential prin care li se poate prelungi perioada de viata, mai ales in cazul in care anumite defectiuni sunt descoperite din timp. De asemenea, un alt argument este faptul ca o inspectare corespunzatoare elimina pericolul ce tine de siguranta. De aceea, interesul locuitorilor din judetul Satu Mare pentru reviziile centralelor termice s-a majorat cu 17,86% in ultimul an, fiind pe locul 7 la nivelul intregii tari.  

Se recomanda ca orice central termica sa aiba parte de o revizie tehnica anuala. Mai nou, pentru centralele termice in condensatie este obligatoriu ca aceasta revizie sa se efectueze anual in perioada de garantie a centralei. "Acest service este oferit gratuit de catre Berluni" - declara Virgil Bratasanu, directorul general Berluni.

Tags: centrale  termice  revizie  berluni  
1809 vizite
Distribuie pe