Locale Altele
Joi, 18 August 2022
Joi, 18 Aug 2022
Sătmărenii își cumpără anvelope de iarnă din magazinele online
Autohut  - Luni, 14 Noiembrie 2016

Atunci cand vine vorba despre masini, un lucru este cert. Romanii le iubesc! Domeniul auto este in continua dezvoltare in toate regiunile tarii, iar interesul oamenilor pentru automobile creste de la un an la altul.

Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinta locuitorilor din judetul Satu Mare de a cauta informatii si de a achizitiona piese auto de pe Internet.

Un alt element cheie al cercetarii se refera la o analiza comparative intre numarul service-urilor auto din judet si autoturismele inscrise pe plan local. 

Utilizand datele acumulate de Institutul National de Statistica sivolumele de cautari inregistrate de Google in intervalul 2014 - 2016, Autohut a realizat o cercetare de piata prin care a monitorizat informatii precum numarul de accidente din judetul Satu Mare raportat la numarul acestora la nivelul intregii tari. De asemenea, a fost analizata si variatia autoturismelor inmatriculate in ultimii doi ani in judet.

In 2015, numarul autoturismelor care circulau pe soselele din Satu Mare s-a majorat cu 5,08% fata de anul anterior, cand existau 83.250 masini. Din acest punct de vedere, Satu Mare este pelocul 26 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri, pe primul loc fiind Ilfov.

Pe intreg teritoriul judetului Satu Mare existau 184 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce inseamna ca in judet exista 475 masini/service.

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numarul accidentelor auto a crescut cu 18,52% in ultimele 12 luni in Satu Mare, reprezentand 1,10%  din numarul total de accidente la nivel national.

In acest context, interesul locuitorilor din Satu Mare pentru cumpararea de piese auto online a crescut cu 5,06% in 2015 fata de 2014. Dintre acestea, cele mai cautate produse auto universale in Satu Mare sunt anvelopele si bateriile auto.

Tendinta locuitorilor din Satu Mare de a cumpara anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 12,78%, in timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 7,44%, dovada fiind volumele de cautari inregistrate de Google. 

"Anvelopele si bateriile auto sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai cautate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atat mai mult acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venirea iernii, oamenii incep sa fie interesati de ele pentru a-si pune la punct masinile" - a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

Tags: anvelope  iarna  autohut  
1632 vizite
Distribuie pe