Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 150 studenți de la Cluj sunt interesați de campania “Satu Mare te așteaptă acasă”
Primăria Satu Mare  - Duminica, 7 Mai 2017

Proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă” a avut un impact pozitiv atât pe plan național, cât și în mass-media locală, fiind o inițiativă în premieră în România.


Bursa va avea loc între 11-12 mai în Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la eveniment sunt așteptați peste 200 de tineri sătmăreni, iar pe baza înregistrărilor din prima săptămână, rezultatele parțiale sunt următoarele:

  • Mai mult de 80 de joburi sunt oferite de către 15 companii și firme sătmărene, 95% din posturile oferite sunt destinate tinerilor cu studii universitare;
  • În domeniul industriei: sunt oferite posturi de inginer mecanic, electronist, inginer producție, manageri de proiect, inginer automatist, inginer de calitate, responsabil de mediu precum și alți specialiști tineri;
  • În domeniul informaticii: firmele sătmărene caută programatori în limbaje  Java, C# și PHP, dezvoltatori de software, asistenți în servicii IT și vânzări;
  • În alte domenii: sunt oferite locuri de muncă pentru tineri economiști, designeri, copywriteri, specialiști în vânzări și marketing, responsabili pentru logisticășiaprovizionare precum și alte joburi de perspectivă.

Despre cei înregistrați: în primele 5 zile s-au înregistrat mai mult de 150 de tineri sătmăreni:

  • În domeniul industriei: s-au înregistrat ingineri de construcții mașini, mecatronică, ingineri de mediu, ingineri în construcții și instalații, specialiști în design industrial, hidrotehnică, industrie alimentară, specialiști în electronică aplicată
  • În domeniul informaticii: automatizări și informatică aplicată,  inginerie economică industrială, programatori în diferite platforme și dezvoltatori SAP
  • În alte domenii de specialitate s-au înregistrat: economiști, specialiști în finanțe și bănci, management, ingineri topografi, specialiști în biochimie sau în amenajare peisagistică, planificare teritorială, design, psihologie, comunicație și marketing.

Rezultatele parțiale ne arată ca în multe domenii ofertele firmelor sătmărene se intersectează cu preferințele tinerilor sătmăreni care studiază în Cluj.

Am primit întrebarea: De ce Cluj Napoca? Oare studenții din alte centre universitare nu sunt luați în considerare? Fiecare tânăr sătmărean este valoros, am început acest proiect în orașul cu cea mai mare ”densitate” de tineri sătmăreni. După 11-12 mai vom evalua rezultatele proiectului și vom decide pașii următori.

Cum mediatizăm evenimentul? Afișele, pliantele noastre ajung la facultățile clujene, în locuri de intensă circulație, cafenele și baruri, iar pe Facebook derulăm campanii destinate grupului-țintă. Proiectul este inițiat și finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, organizat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, iar parteneri în organizare sunt Asociația Economică Germano-Română, Camera Meșteșugarilor, Clubul Rotaract și Asociația Samstudia.

Informațiile sunt actualizate periodic pe pagina http://www.haiacasa.sm/ și pe Facebook (AICI). Dacă aveți un coleg, prieten sătmărean care studiază la Cluj, vă rugăm să le transmiteți aceste informații, șă-și găsească un job perfect acasă la Satu Mare. Astfel, comunitatea și orașul Satu Mare va avea mai mult de câștigat!

Tags: campanie  studenti  satmareni  cluj  
1487 vizite
Distribuie pe