Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Bitdefender BOX, produs īn exclusivitate mondială la Zollner Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Noiembrie 2017

Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, va produce în fabrica grupului german Zollner din Satu Mare o nouă versiune a produsului Bitdefender BOX, destinat securității dispozitivelor smart din locuințe.

Versiunea a doua a Bitdefender BOX, dezvoltată integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România, a fost lansată miercuri pe piața din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge ulterior în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Dispozitivul va fi comercializat și în România din primăvara anului 2018.

Chiar în ziua lansării în SUA, reprezentanții Bitdefender, Ciprian Istrate și Răzvan Todor, au prezentat noul produs în cadrul unei conferințe de presă găzduite de directorul general al Zollner Satu Mare, Ștefan Leitner, la care au participat un număr mare de invitați, colegi din presa centrală de specialitate.

 „Putem spune de astăzi că BOX, un simbol al inovației în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% Made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume” – a declarat Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer al Bitdefender, precizând că, în ciuda costurilor puțin mai mari, au preferat să mute întreaga producție a gamei BOX 2 din China la Satu Mare, din motive ce țin de apreciarea calității asigurate de firma Zollner și de patriotism.

 „Bitdefender este primul nostru client autohton, iar BOX este dovada că în România există potenţial şi idei inovatoare, ceea ce pentru o firmă în domeniul producției de electronice reprezintă o oportunitate aparte. Inovaţia românească poate forma o piaţă solidă pentru astfel de producători. Dezvoltarea economică eficientă presupune un proces de modernizare continuă, iar economia bazată pe inovare devine sursa dominantă a avantajului competitiv. Economia şi ingineria se îmbină sinergic tocmai prin transformarea cunoștințelor științifice în produse tehnologice inovatoare” - spune Leitner István, director general al ZES Zollner Electronic.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Firma ZES Zollner Electronic S.R.L. din Satu Mare, membru al grupului de firme Zollner Elektronik AG, a fost înființată în anul 2000 cu sediul în județul Satu Mare. În 2017, compania dispune de cinci hale de producție cu un număr de peste 1.800 de angajați cu producție de componente și subansamble electronice, atât pentru industria electronică, automotive, cât și pentru aviaţie. În cele 18 locații din Germania, Ungaria, România, China, Tunisia, SUA, Elveția și Costa Rica, Grupul de Întreprinderi Zollner pune pe primul loc calitatea și superioritatea tehnologică. 

Tags: bitdefender  zollner  satu mare  
3097 vizite
Distribuie pe