Locale Altele
Joi, 5 August 2021
Joi, 5 Aug 2021
Polipol Foieni a fost gazda Asociației Economice Germano-Române DRWSM
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Aprilie 2018

Este deja o tradiție ca ședințele lunare ale celei mai active comunități de business din județul Satu Mare, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest (DRWSM) să fie găzduite, pe rând, de sediile firmelor celor care fac parte din acest club select ce contribuie substanțial la dezvoltarea economiei în zona noastră.

Joi seara a fost rândul societății Polipol Mobila din Foieni să-i primească pe membrii DRWSM la o întâlnire informală, în care a fost aprobat bilanțul financiar al activităților asociației pe anul 2017 și au fost conturate principalele proiecte programate pentru anul în curs, care a început deja în forță, cu evenimentul ”Business & Local Community” găzduit luna trecută de Casa Meșteșugarilor din Satu Mare și se fac deja pregătirile pentru o nouă ediție Expo Fabricat în Satu Mare, ce se va desfășura în perioada 11 – 13 mai la fostul hypermarket Interex.

De asemenea, zeci de membri ai DRWSM s-au înscris deja pentru o misiune economică și vizită de documentare la fabrica AUDI din Gyor (Ungaria), deplasarea fiind programată pentru luna iunie.

Tot potrivit tradiției, gazdele, adică managerul general Dan Brumboiu și directorul fondator Knecht Csaba, le-au prezentat oaspeților firma ce constituie un pol al dezvoltării economice a zonei Careiului și nu numai, amintind episoadele uneori emoționante din istoria acesteia, începută în 2005 cu punerea pietrei de temelie pentru prima hală de producție a canapelelor și fotoliilor produse la comanda firmei-mamă din Germania.

Între timp, suprafața fabricii Polipol a devenit cam de 5 ori mai mare, cea mai nouă hală fiind construită anul trecut, în toate unitățile de producție lucrând acum 730 de angajați, care produc marfă livrată în aproape 50 de TIR-uri în fiecare săptămână, iar societatea a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 28,5 milioane euro.

Un subiect care a trezit în mod deosebit interesul oaspeților de la DRWSM a fost cel referitor la implicarea societății Polipol în viața comunității locale din Foieni, dar și în activități educative sau de caritate din întregul județ.

Astfel, Polipol este susținător permanent al grădiniței, școlii gimnaziale și al căminului pentru vârstnici din Foieni, dar sponsorizează și două case de copii din Satu Mare, precum și Asociația Kinderland din Carei, specializată în sprijinirea copiilor proveniți din medii defavorizate.

În ultimii ani, Polipol Mobila a pus la punct o colaborare reciproc avantajoasă, în cadrul sistemului de învățământ dual, cu Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” din Carei, ai cărui elevi fac practică și beneficiază de burse din partea societății din Foieni, unde se pot angaja după finalizarea studiilor. Nu mai puțin de 85 de elevi sunt în prezent beneficiari ai acestui program, ei asigurând viitorul dezvoltării economice a zonei.

După ședința DRWSM, gazdele de la Polipol și-au invitat oaspeții la un tur al halelor de producție, iar ziua s-a încheiat cu o cină la cantina fabricii, unde s-au servit, printre altele, produse tradiționale șvăbești, precum ștrudli sau sucul de mere din livezile Ciumeștiului.

Tags: vizita  polipol  foieni  drwsm  
1418 vizite
Distribuie pe