Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poziția oficială a companiei Electrolux cu privire la conflictul de muncă de la Satu Mare
Electrolux  - Miercuri, 20 Martie 2019

O firmă de PR care se ocupă de tot ceea ce ține de comunicare publică din partea compeniei suedeze Electrolux ne-a transmis un comunicat de presă în care face cunoscută poziția oficială a managementului companiei în privința conflictului de muncă de durează de două săptămâni la fabrica din Satu Mare.

Publicăm integral comunicatul de presă:

La Electrolux, suntem responsabili, zi de zi, pentru bunăstarea, siguranța și satisfacția angajaților noștri, responsabilitate care este foarte importantă pentru noi.

Fiind o companie care își desfășoară activitatea în industria foarte competitivă a produselor electrocasnice, trebuie să asigurăm, de asemenea, profitabilitatea operațiunilor derulate de fabricile noastre pentru a avea un business sustenabil și pentru a putea oferi locuri de muncă sigure și atractive pentru angajații noștri.

De aceea, negocierile cu sindicatele și alinierea cu solicitările lor au reprezentat de la bun început o prioritate pentru noi. În continuare suntem deschisi comunicării cu liderii sindicatelor pentru ca, împreună, să ajungem la un acord final.

Încă de la început, am luat în considerare solicitările inițiale venite din partea liderilor sindicatului: majorarea salariului de bază cu un procent mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată. Toate aceste cerințe au fostîndeplinite în propunerea noastră catre liderii de sindicat.

Majorarea propusă a salariului de bază este mai mare decât rata inflației din România, din primul trimestru al anului curent. Alături de bonusul de prezență și asigurarea medicală privată, majorarea totală a salariului brut de bază pentru angajații din producție este de 11%.

Răspunsul primit din partea reprezentanților sindicatului la această propunere a fost unul negativ, fiindu-ne comunicată, în schimb, o nouă solicitare, total diferită față de cea înaintată inițial, ce constă într-o creștere de peste 20% a salariului de bază brut al unui angajat din producție.

Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară în care compania Electrolux este prezentă. Monitorizăm îndeaproape nivelul salariilor de pe piața locală și putem confirma că suntem una dintre companiile de top din Satu Mare, în ceea ce privește pachetul salarial oferit angajaților.

Prin propunerea noastră, salariul mediu al unui angajat din producție al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, precum: tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20%, tichete de vacanță.

În plus, pentru că suntem mereu preocupați de sănătatea angajaților noștri și de calitatea vieții acestora, oferim asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și concediu de odihnă de până la 28 de zile pe an, ca parte a pachetului de beneficii. Investițiile în angajați sunt o prioritate pentru noi, de aceea, completările aduse pachetului salarial și de beneficii sunt, în opinia noastră, substanțiale.

Până în prezent, am organizat peste 18 ședințe de negociere. Vom continua să fim deschiși negocierilor si dialogului constructiv cu liderii sindicatului pentru a soluționa această situație și pentru a ajunge la un acord final.

Pe această cale, dorim să mulțumim personalului care lucrează în această perioadă dificilă, pentru angajamentul și înțelegerea lor.

1315 vizite
Distribuie pe