Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Scade preţul gazelor pentru 3 milioane de români, de la 1 iulie
PSD Satu Mare  - Miercuri, 26 Iunie 2019

Prețul gazelor naturale va scădea cu peste 5% pentru românii clienți casnici. Ca urmare a deciziilor Guvernului, prețul gazelor va înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată, ca urmare a plafonării prețurilor de achiziție de la producători la 68 lei/MWh.

Practic, prin această decizie, scade prețul la gaze pentru 3 milioane clienți casnici, cu un consum anual mai mic de 280 MWh.

Ieftinirea gazelor este efectul direct al Ordonanței 114. Se probează dincolo de orice dubiu cât de corectă și de oportună a fost decizia guvernului care, prin OUG 114, a plafonat prețurilor la gaze și curent electric și astfel a protejat puterea de cumpărare a oamenilor.

Până în prezent, în pofida plafonării prețului de vânzare al producătorilor, prețul gazelor din facturile populației nu s-a modificat, pentru a permite recuperarea de către furnizori a unor pierderi din trecut, a unor costuri nerecunoscute sau amânate de către Autoritatea de Reglementare.

Efectele Ordonanței 114 se vor vedea în perioada următoare când ieftinirea prețurilor la gaze și la energia electrică vor conduce la scăderea inflației.

Evident că toți cei care solicită abrogarea acestei  OUG atentează de fapt la buzunarul oamenilor…este clar că imediat ce vor fi eliminate plafoanele la gaz și energie electrică, prețurile acestora vor începe din nou crească și astfel vor genera efecte în lanț în întreaga economie dar și asupra veniturilor românilor.

Tags: scadere  pret  gaz  
1212 vizite
Distribuie pe