Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cea mai modernă fermă de Black Angus din Satu Mare a început deja construcţia
SM Online  - Marti, 1 Octombrie 2019

S-a dat startul lucrărilor la una dintre cele mai moderne ferme de vită Black Angus din Satu Mare, chiar în localitatea Sanislau.


Angustos vine cu tehnologie de ultimă oră în domeniu şi cu o capacitate de creştere de 200 de viţei anual, din rasă pură, adusă din Irlanda. Investiţia totală s-a ridicat la 2.207.698 euro, fiind un proiect realizat din fonduri europene. În 2020 va avea loc prima producţie de carne de vită Black Angus.

Deschiderea fermei Angustos vine cu veşti bune pentru iubitorii de delicatese, respectiv premii constând într-un pachet de carne în valoare de 500 de lei şi o invitație specială la festivitatea de deschidere.

CONCURS!

Pentru acestea, tot ce trebuie să facă doritorii este să dea share paginii angustos.ro, cu hashtag-ul #angustos. Pe 15 octombrie va fi anunţat câştigătorul, iar premiul va fi acordat la momentul inaugurării, după prima producţie de carne din noua fermă Black Angus. Detalii pe pagina oficială de Facebook angustos.ro.

Carnea Black Angus este una dintre favoritele chefilor, dar şi a iubitorilor de preparate A la Carte, datorită gustului deosebit şi a numeroaselor beneficii asupra sănătății, fiind scăzută în colesterol, motiv pentru care nutriţioniştii recomandă consumul acestui tip de carne de două sau chiar de trei ori pe săptămână.

La 100 de grame de carne Black Angus există un aport de circa 20 de grame de proteină, fiind o sursă importantă pentru organism, ajutând la formarea oaselor şi dezvoltarea musculaturii.

Marmora sau grăsimea regăsită în interiorul musculaturii vitelor Black Angus este ceea ce dă aroma şi frăgezimea râvnită de gurmanzi, ajutând la prepararea perfectă a cărnii, aceasta rămânând suculentă chiar şi după gătirea la temperaturi ridicate.

Rasă pură şi tradiţie, în cea mai nouă fermă Black Angus

Rasa de vite Black Angus a apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Scoţia. Vitele crescute la ferma Angustos sunt rasă pură, din Irlanda, lucru care poate fi uşor de verificat prin certificatele animalelor şi documentele doveditoare.

Cea mai nouă fermă Black Angus pune la dispoziţia clienţilor, cu transparenţă, toate etapele de trasabilitate a preparatelor din carne, de la provenienţa animalelor, până la alimentaţia acestora, modul în care au fost crescute şi ulterior abatorizate. Astfel, cei interesaţi pot afla fiecare detaliu legat de produsul dorit.

Mai mult, ferma dispune de o echipă de specialişti în controlul calităţii, care se asigură că pe mesele clienţilor ajunge doar cea mai bună selecție de produse.

Condiții moderne, cu grijă pentru mediul înconjurător

În ceea ce priveşte alimentaţia bovinelor, Angustos garantează lipsa oricăror aditivi sau antibiotice, vitele fiind hrănite doar cu furaje bio. Rezultă, astfel, o carne curată şi sigură pentru consum. Totodată, cea mai nouă fermă Black Angus, localizată în localitatea Sanislau, pune accent şi pe condiţiile superioare de creştere şi întreţinere a vitelor.

Acestea nu doar că dispun de suficient spaţiu de dormit şi păscut, dar şi de un sistem modern care permite gestionarea deşeurilor fără a afecta mediul înconjurător. Gradul de poluare este redus la minimum, prin panourile solare care asigură cea mai mare parte a alimentării cu energie electrică.

Ferma Angustos oferă posibilitatea de a cumpăra carne dintr-o sursă sigură, la preţuri mici comparativ cu cele practicate de alţi producători, chiar de la magazinul de desfacere al fermei, sprijinind astfel şi economia locală.

Clienții interesaţi pot afla mai multe detalii despre produsele Angustos chiar cu un click, pe pagina angustos.ro. Acolo pot afla diferenţa dintre anumite sortimente de carne Black Angus şi modul de gătire şi chiar reţete adecvate pentru fiecare, la secţiunea blogging.

Tot acolo veţi găsi detalii în timp real despre evoluţia fermei şi primele producţii de carne Black Angus. Pentru a fi siguri că nu rataţi noutăţile despre cea mai nouă fermă Black Angus, vă puteţi abona la newsletter de pe pagina de contact sau puteţi urmări pagina de Facebook Angustos.ro.

Comunicarea, transparența și apropierea de consumatori sunt parte importantă din identitatea Angustos, încă de la începuturile companiei. Ferma de carne de vită este la doar un click distanță de aceștia, oferind toate informațiile necesare despre producție, beneficii și sortimente, atât pe website, cât și pe blog. Și cum modernizarea impune și utilizarea canalelor de socializare, ferma are o identitate concretă și pe Facebook și Instagram. Cele mai recente știri, informații de ultimă oră, dar și evenimente de succes sunt anunțate rapid și ușor acolo. Tot pentru a ușura accesul consumatorilor la informații, Angustos propune și abonarea la newsletterul fermei, pe pagina de contact a siteului propriu.

Carne de calitate, alimentație sănătoasă

Oricine știe că ingredientele de calitate sunt esențiale pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Tot mai mulți medici, nutriționiști și experți în domeniul sănătății au început să recomande consumul de carne de vită de calitate. Adică Black Angus certificată 100%, cu genetică din Irlanda și un plus de beneficii. Acest tip de carne are multe avantaje pentru sănătate și stare de bine. Vita de calitate este bogată în vitamine și minerale, are un aport mare de proteine de calitate, cu toți aminoacizii esențiali corpului, dar și un conținut scăzut de colesterol. De aceea, ajută la prevenirea multor afecțiuni de sănătate.

Din 2020, producția de carne de vită din cadrul fermei Angustos va oferi locuitorilor din zonă un nou motiv de bucurie: alimentația sănătoasă. În plus, vorbim despre o investiție extrem de importantă pentru economia județului Satu Mare. Odată cu primele vânzări de Black Angus din cadrul fermei, întreaga zonă va avea parte de multiple beneficii, pe mai multe planuri. Adică de investiții în tehnologie și forță de muncă, realizate prin atragerea de fonduri europene, dar și de posibilitatea de a cumpăra carne de vită produsă local la cele mai înalte standarde. În plus, cea mai nouă fermă de Black Angus este dotată și cu panouri solare și sisteme moderne de gestionare a deșeurilor, din atenție și grijă față de mediu.

PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ

Program finanțat de Uniunea Europeanași Guvernul României prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), investește în zone rurale. Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurala ( PNDR )

“INFIINTARE FERMA BOVINE RASA ANGUS, LOCALITATEA SANISLĂU, JUDEȚUL SATU MARE”  

Beneficiar: S.C. Greenwood Energy S.R.L. 
Valoarea totală a proiectului: 2.207.698 Euro
din care finanțare publică prin PNDR: 1.986.927 Euro
Cofinanțare privată a beneficiarului: 220.771 Euro

Autoritatea Contractantă: 
AGENȚIA PENTRU FINANȚAREAINVESTIȚIILOR RURALE
din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltare Rurale
Proiectant: S.C. PORTIMAO CONTRACUT S.R.L.
Executant : S.C. PORTIMAO CONTRACUT S.R.L. 
Demarare : 12/10/2018 Finalizare: 12/10/2021

1788 vizite
Distribuie pe