Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima fabrică de panouri solare din România, la Vetiş
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Iunie 2010

În Parcul Industrial Vetiş a fost inaugurat miercuri prima fabrică de panouri fotovoltaice din România.

Întreprinderea ce aparţine de o firmă înregistrată în Cipru, dar care are subsidiare în mai multe ţări europene, produce panouri solare ce vor fi exportate în special în Europa de Est, dar şi în ţări vestice precum Italia, Spania, Grecia sau Portugalia.

Hala din parcul industrial se întinde pe o suprafață de 3000 metri pătrați, iar linia de ansamblare este complet automatizată. În prezent, în fabrică lucrează doar 17 persoane, dar până în luna decembrie numărul angajaților va ajunge la 30.

Ș
eful departamentului de Dezvoltare Internațională din cadrul companiei, portughezul Andre Fraja, a declarat că a ales județul Satu Mare pentru că este, din punct de vedere strategic, o zonă foarte bună. Mai mult, aici a găsit oameni dispuși să învețe cum se lucrează în această fabrică.

Renovatio Solar produce module fotovoltaice mono si policristaline pe baza de siliciu. Conform reprezentanților companiei, în fabrică se vor produce anual 250.000 de panouri.

Prezent la inaugurare, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes a vorbit despre posibilitatea unei colaborări pe termen lung cu firma de panouri solare.

„Am discutat cu specialiștii și s-ar putea să semnăm un proiect cu aceștia. Actuala groapă de gunoi, care va dispărea peste câteva luni, va lăsa în urmă un spațiu care nu poate fi folosit pentru orice. Drept urmare, amplasarea acestor panouri acolo poate ne-ar ajuta să creăm energie pentru iluminatul public, economisând astfel sume mari de bani“ - a declarat Iuliu Ilyes.

12714 vizite
Distribuie pe

Buna ziua
prea stimate d-n.,
vin catre dvs cu mea rugaminte pentru a-mi da o mica informative tehnicasi anume:
Cand cntroaltii sau verificat panelulire cu ce puere de lumina [in lumeni ]le verificatisi care sunt rezulatele primite si daca sr poate in volti si amperidaca se poate .
Va multumescdin tot sufletul anticipat.
Cu mult repect si apreciere
ANDREI
2018-07-26 23:49:23