Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
Taximetriştii independenţi cer ajutorul Prefecturii
Sergiu Lenghel  - Marti, 8 Iunie 2010

Un fost ofiţer de armată care lucrează în prezent ca taximetrist în Satu Mare doreşte schimbarea legislaţiei privind transportul în regim de taxi.

Ioan Tand a reclamat marţi în cadrul audienţelor, susţinute de subprefectul Pataki Csaba şi inspectorul Cosmin Dorle, că autorizaţia de taxi îi expiră la sfârşitul acestui an, riscând să nu mai poată să-şi desfăşoare activitatea.

 

În cererea sătmăreanului adresată Instituţiei Prefectului, care are ataşată şi o listă cu alte 100 de persoane afectate de această lege, Ioan Tand solicită intervenţia pe lângă instituţiile abilitate pentru modificarea unui articol la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, completată prin Legea nr. 265/2007, care prevede că autorizaţia taxi se prelungeşte la cerere o singură dată pentru o perioadă de cinci ani, dacă autoturismul respectiv nu depăşeşte vechimea de zece ani de la data fabricaţiei.

 

"În condiţiile actualei situaţii economice, posibilitatea achiziţionării unui autoturism cu o vechime de sub cinci ani este aproape imposibil de realizat pentru taximetriştii independenţi" - se plânge Ioan Tand.

 

Majoritatea taximetrelor au fost autorizate în anul 2003, însă odată ce legislaţia s-a modificat, autorizaţia se prelungeşte o singură dată pentru o perioadă de cinci ani, dacă autoturismul nu depăşeşte vechimea de zece ani, în această situaţie regăsindu-se circa 100 de taximetrişti sătmăreni.

 

Cum puţini îşi vor permite să-şi cumpere un alt autoturism, fie el şi second-hand, taximetriştii riscă să nu mai primească o nouă autorizaţie de la 1 ianuarie 2011.

1957 vizite
Distribuie pe