Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unicarm, anchetată pentru posibile fraude cu fonduri UE
City News, Florin Răchitan  - Joi, 7 Octombrie 2010
Mai multe firme din Romania, printre care si Unicarm Satu Mare, se afla in centrul unei investigatii derulate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF). Acestia ancheteaza posibile nereguli si fraude in cadrul unor proiecte finantate prin programul SAPARD, intre 2001 si 2006.

Practic, firmele au achizitionat masini si echipamente la preturi majorate cu 20 – 30% fata de pretul pietei.

In investigatie se afla nu mai putin de 60 de proiecte, dar pentru 17 dintre ele s-au depus deja solicitari pentru recuperarea banilor.

Aflata pe lista cu cele 17 firme, publicata de Minsterul Agriculturii, societatea Unicarm ar fi achizitionat si ea utilaje la preturi umflate.

Ancheta a pornit in momentul in care OLAF a descoperit un mecanism de fraudare in Bulgaria.

Doua companii din Italia si Germania furnizau echipamente pentru procesarea produselor agricole, in special a carnii, cu preturi falsificate. Sistemul de fraudare a ajuns pana in Romania sub aceeasi forma, cercetarile efectuandu-se inca din aceasta primavara.

Managerul general al societatii Unicarm, Vasile Lucut, respinge acuzatiile. "La vremea respectiva, reprezentantii UE au verificat toate contractele din cadrul acelui proiect si nu au gasit nimic in neregula. Acum se discuta despre aceasta problema, deoarece sunt multi pe care ii deranjez pe piata" - a declarat Vasile Lucut.

4591 vizite
Distribuie pe