Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O nouă sesiune a Programului „Casa Verde”
APM Satu Mare  - Marti, 31 Mai 2011

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează miercuri, 1 iunie 2011, a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul „Casa Verde”, care se adresează persoanelor fizice.

 

Scopul Programului este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

 

Bugetul alocat Programului, pentru anul 2011, este de 100 de milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ în funcţie de numărul de locuitori al acestuia.

 

Începând cu data de 1 iunie, persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. Bugetul alocat pentru judeţul Satu Mare este de: 1.694.024 lei

 

În cadrul Programului poate aplica solicitantul care îndeplineşte următoarele condiţii:

- este persoană fizică cu domiciliul pe teritoriul României;

- este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul; imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;

- nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;

- în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

- până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;

- până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură;

- până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

 

Persoanele fizice, interesate să aplice în cadrul Programului pot consulta ghidul de finanţare publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 310/05.05.2011 şi disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu:

 

http://www.afm.ro/main/info_stuf/casa_verde/2011/ghid-casa_verde2011mai-mo.pdf.

 

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul APM Satu Mare: str. Mircea cel Bătrân nr. 8/B, Compartiment Proiecte Relaţii Publice, tel: 0261/736003.

2043 vizite
Distribuie pe