Locale Altele
Sambata, 13 August 2022
Sam, 13 Aug 2022
Patru bănci sătmărene reclamate la Protecţia Consumatorului
Leontina Volosciuc  - Marti, 28 Octombrie 2008

Până în prezent, 10 sătmăreni au depus reclamaţii la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor sesizând unele nereguli apărute la creditele contractate prin băncile sătmărene.

Alte 7 persoane din zona oraşului Tăşnad au sesizat telefonic OPC Satu Mare cu privire la practicile comerciale ale unor bănci şi sunt aşteptate să depună reclamaţii scrise. Directorul OPC Satu Mare, Lucian Rus, a declarat într-o conferinţă de presă că la Satu Mare au fost semnalate 3 grupe de reclamaţii: cele referitoare la acordarea unui credit cu dobândă fixă în primul an, după care se percepea dobândă variabilă în funcţie de politica băncii, includerea unor comisioane de administrare care nu au fost prevăzute în contract şi neeliberarea de cereri la închiderea unor conturi sau lichidarea unui credit.

Lucian Rus a insistat pe solicitarea, din partea sătmărenilor, a cererilor de închidere a conturilor în cazul în care nu mai au nevoie de ele. În caz contrar, riscă să fie incluşi ca răi platnici în Centrala Riscurilor Bancare. De asemenea, cei care sesizează nereguli în contractele încheiate cu băncile sau dobânzi majorate inexplicabil sunt aşteptaţi să depună reclamaţii la OPC Satu Mare.

Lucian Rus a mai precizat că cele patru bănci sătmărene riscă amenzi între 3.000 şi 30.000 de lei. Reclamaţiile depuse la OPC împotriva băncilor sătmărene sunt în curs de cercetare.

Tags: banci  reclamatii  opc  
6858 vizite
Distribuie pe