Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis ştrandul
Florin Răchitan  - Vineri, 3 August 2012

Cu mult timp înainte de ora anunţată oficial pentru deschidere, la poarta de intrare a ştrandului din Satu Mare s-au adunat sute de oameni care doreau să intre pentru a fi prezenţi la inaugurarea bazei de agrement, după mai bine de un deceniu de când a fost lăsată în paragină şi la trei ani de la începerea lucrărilor de modernizare.

 

După o întârziere zdravănă, dar motivată, panglica inaugurală a fost tăiată de patronul firmei care a concesionat ştrandul sătmărean pe 49 de ani, Vasile Ţânţaş, primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi senatorul Valer Marian.

 

Gazda evenimentului şi-a însoţit oaspeţii într-un tur al zonei ştrandului ce a putut fi dată în folosinţă încă de acum, explicându-le faptul că pentru finalizarea construcţiei hotelului şi celorlalte clădiri mai aşteaptă un credit bancar de trei milioane de euro şi speră să termine lucrările până anul viitor.

 

Deocamdată, sătmărenii se pot bucura de cele şase piscine amenajate în incinta ştrandului, dintre care două sunt pentru copii, o piscină cu apă termală, o piscină de agrement cu o adâncime maximă de 1,4 metri, o piscină polo, cu o adâncime maximă de 1,6 metri, şi o piscină semi-olimpică, cu o adâncime de 1,8 metri, care va fi dotată cu tobogane.

 

Preţul unui bilet a fost stabilit până la urmă la 18 lei, cu reducere de 50% pentru pensionari şi copii, ştrandul fiind deschis zilnic între 9 - 23. După ora 18 se vor acorda reduceri la preţul biletului.

 

Sătmărenii trebuie să ştie că este interzis accesul în incinta ștrandului cu răcoritoare sau mâncare, fiind permis doar consumul celor cumpărate de la spațiile comerciale din incinta zonei de agrement.
 

 

Iniţial, mulţimea a fost ţinută la poartă, iar proprietarii au vrut să perceapă taxe de intrare, dar oamenii, încurajaţi de prezenţa ziariştilor în zonă, au început să protesteze, spunând că la orice inaugurare se acordă gratuităţi, astfel că, până la urmă, unul dintre băieţii patronului, Beny Ţânţaş, a dat indicaţii bodyguarzilor de la poartă să permită accesul gratuit tuturor celor care doreau să intre.
 

 

„Poporul a ocupat ştrandul” şi în două minute după ce puhoiul de oameni a pătruns pe poartă, toate plajele cu nisip erau acoperite de pături.





15201 vizite
Distribuie pe