Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Florin Răchitan  - Miercuri, 12 Decembrie 2018

Scandalul perioadei de dinaintea sărbătorilor de iarnă din acest an pe continentul nord-american este interzicerea difuzării melodiei ”Baby it’s cold outside” (în traducere aproximativă ”Scumpo, e frig afară”), pe valul Mișcării #metoo (care, teoretic, este menită să dezvăluie abuzurile bărbaților față de femeile cu care aceștia se află în relații profesionale) și al curentului corectitudinii politice care face ravagii în ultimii ani peste Ocean (la propriu ;))

După ce nu le-a ieșit vrăjeala cu safe place-urile din campusurile universităților americane sau procesul intentat de o fostă vedetă de filme porno, Stormy Daniels, împotriva președintelui american Donald Trump, pe motiv de ”viol”, hipsterii au deschis un front nou pe câmpul de luptă al sensibilității extreme, atacând de data aceasta o melodie clasică ce se difuzează peste tot, de obicei în perioada premergătoare Crăciunului, cam la fel cum sunt colindele în difuzoarele supermarketurilor de la noi.

”Baby it’s cold outside” a fost scrisă în 1944 de compozitorul Frank Loesser pentru soția sa, cu care, de-altfel, s-au obișnuit s-o interpreteze în duet la finalul petrecerilor pe care le dădeau în casa lor din New York, iar aceasta era percepută de oaspeții lor ca un semn că trebuie să-și bea ultimul cocktail și să plece acasă, deoarece gazdele lor au intenții ”amoroase” în restul serii.

În 1949, pe la finalul perioadei glamouroase a Hollywood-ului, autorul a vândut melodia unui studio care a folosit-o într-un musical cu succes relativ, ”Neptune’s Daughter”, secvența în care aceasta este cântată derulându-se în locuința unui bărbat care și-a invitat iubita la un pahar de vin și se roagă de ea, în stilul jucăuș specific îndrăgostiților aflați la începutul relației, să rămână peste noapte, dar se confruntă cu refuzul nu tocmai convingător al domnișoarei.

Parcă prevăzând un posibil scandal în viitor, scenariul ia o întorsătură genială când, în a doua parte a secvenței, scena se repetă, dar de data aceasta cu rolurile inversate: o altă femeie încearcă să-și convingă iubitul să rămână peste noapte, pe motiv că ”e frig afară”. De-altfel, inversarea de roluri a fost jucată și de Lady Gaga cu partenerul ei, Joseph Gordon-Levitt, într-o foarte inspirată variantă modernă a clipului original, dar încă înainte de nebunia cu Mișcarea #metoo.

Melodia devenind un șlagăr de Crăciun, a fost cântată de-a lungul timpului de numeroase vedete, precum Tom Jones, Mariah Carey sau Michael Buble, dar nu a scăpat de cenzura morală specifică mișcării Politically Correctness (PC).

La începutul sezonului de ”colinde”, un post de radio din statul american Cleveland a anunțat că va scoate melodia de pe playlist-ul obișnuit, deoarece aceasta ar promova ”un comportament abuziv” din partea bărbatului care se pregătește de ”viol la prima întâlnire”, făcându-se referire mai ales la strofa din melodie în care domnișoara întreabă ce i s-a pus în băutură (ca și cum la vremea respectivă s-ar fi gândit cineva că există substanțe care, amestecate în băutura fetelor, ar facilita violul, așa-numitele ”date rape drugs”).

Degeaba a explicat chiar fiica autorului melodiei că nici nu s-a pus vreodată problema în acest fel, hipsterii nu și nu! Ei știu mai bine! Pe lângă multe alte aspecte, atitudinea lor e exemplul perfect de ”justiție selectivă”, în condițiile în care au ales să ignore complet partea a doua a clipului original, cea în care femeia insistă pe lângă bărbat să rămână.

Scânteia PC a devenit flacără și a cuprins, practic, tot continentul nord-american, cu Canada cu tot, în ciuda sondajelor de opinie și a comentariilor ascultătorilor posturilor de radio, care le atrăgeau atenția DJ-ilor că nu ar fi cazul să interzică melodia și le reaminteau că tocmai din asemenea motive a câștigat Donald Trump alegerile prezidențiale. Degeaba!

Confruntați cu critici din ce în ce mai vehemente din partea propriilor ascultători, unele posturi de radio au lăsat-o mai moale și au inclus din nou șlagărul buclucaș în playlist-ul lor, iar acum toată America și Canada numără posturile care rezistă în ipocrizie și superficialitate până la Crăciun.

Până atunci, noi încă avem voie să difuzăm melodia, așa că enjoy, până se mai poate:
22618 vizite
Distribuie pe


Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Posibil guvern minoritar și în Canada
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia