Locale Altele
Sambata, 13 August 2022
Sam, 13 Aug 2022
Nici la ei nu-i mai bine!
SM Online  - Luni, 21 Martie 2016

În condițiile în care Donald Trump a câștigat deja cea mai mare parte a voturilor delegaților Partidului Republican la alegerile preliminare ce s-au desfășurat în ultimele săptămâni în majoritatea statelor federale și e în proporție de 90% candidatul acestei formațiuni politice pentru președinția Statelor Unite ale Americii, propriii șefi și colegi de partid au pus la cale o strategie agresivă prin care speră să-i oprească marșul victorios pe ultima sută de metri.

Potrivit unui articol publicat de New York Times, liderii conservatori pregătesc o campanie de 100 de zile, care include atât un lobby puternic pe lângă fiecare delegat care participă la ultimele runde de alegeri preliminare în câteva state, cât și atacuri directe, fără menajamente, la candidatul care inițial părea a fi un clovn populist, iar acum a devenit coșmarul establishment-ului american.

Republicanii sunt pregătiți cu un scenariu și pentru cazul în care războiul lor de gherilă s-ar solda cu un eșec. Ei sunt deciși să lanseze în ultima clipă un candidat independent, susținut însă de conducerea partidului, pentru a oferi o alternativă conservatorilor tradiționali împotriva hoardelor de rednecks de dreapta care au pus botul la vrăjelile lui Trump.

Deocamdată, în cursa alegerilor preliminare au mai rămas senatorul texan Ted Cruz (care însă nici nu e foarte sigur că ar putea să fie ales președinte al SUA, deoarece s-a născut în Canada și, potrivit actualelor legi americane, nu ar avea dreptul să acceadă la funcția supremă în stat n.r.) și guverantorul statului Ohio, John Kasich. Liderii republicani nu sunt încă deciși pe care dintre cei doi să-l susțină, iar această dezbinare îi oferă în continuare avantaj tot lui Donald Trump.

Între timp, se pare că războiul de gherilă a început la propriu pe străzile americane, mai multe confruntări fiind înregistrate în ultimele zile în diferite orașe între protestatari anti-Trump și susținătorii candidatului contestat.

Nu putea să rămână în afara jocului nici miliardarul George Soros, considerat a fi un fel de eminență cenușie și malefică din spatele tuturor evenimentelor politice importante din toată lumea. Ca o măsură disperată, în ultima vreme a făcut “donații” de milioane de dolari echipei de campanie electorală a celei care se pare că va fi contracandidatul din partea Partidului Democrat la alegerile americane de la sfârșitul acestui an, Hillary Clinton.

922 vizite
Distribuie pe