Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
O profesoară din Miami a dat școala în judecată fiindcă nu au lăsat-o să predea în clase de limba spaniolă. Limbă pe care ea nu o cunoaște.
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Iulie 2016

Profesoara Tracy Rosner de la școala Coral Reef  Elementary din comitatul Miami Dade – Florida a dat în judecată conducerea instituției de învățământ, după ce directorul nu i-a permis să predea în clase în care programa școlară prevedea și câte o oră de Limba Spaniolă în fiecare zi.

De menționat că profesoara cunoaște cel mult salutul Hola în limba spaniolă, după cum a recunoscut ea însăși, dar consideră că ar fi fost îndreptățită să obțină catedra respectivă, în care toate celelalte ore se predau în limba engleză, iar direcțiunea ar fi trebuit să găsească o soluție pentru ca cineva s-o înlocuiască la orele de spaniolă.

Speculând magistral principiile politically correctness-ului ce fac ravagii acum în America (până va câștiga Trump alegerile prezidențiale n.r.), Tracy Rosner și-a motivat plângerea depusă la un tribunal federal prin faptul că se simte discriminată, în condițiile în care albii, comunitate din care face parte și ea, reprezintă deja o minoritate în comitatul dominat de populația hispanică, astfel că accesul ei la job-urile bune de pe piața muncii este “limitat în mod disproporționat”.

Procesul este luat cât se poate de în serios, cu avocați și tot tacâmul, care se străduiesc să dovedească faptul că, în urma acestei forme de discriminare, doamna profesoară suferă de “afecțiuni emoționale, anxietate și lipsă de poftă de viață”, iar școala din Miami-Dade trebuie să o despăgubească pentru această suferință. 

Tags: profesoara  spaniola  miami  
1167 vizite
Distribuie pe