Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Video de promovare a turismului în “Siria, mereu frumoasă”
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Septembrie 2016

Nu ați apucat să ajungeți la mare în această vară și căutați plaje încă însorite, cu valurile turcoaz ale Mării Mediterane, cu jet-ski, umbreluțe și cocteiluri? Ce ați zice de un sejur în Siria?

Ministerul Turismului din această țară din Orientul Mijlociu a postat recent pe Youtube un film de promovare ce aduce aminte de marketingul pentru Mamaia anilor ’90, dar foarte convingător pentru oamenii care au trăit eventual pe altă planetă în ultimii cinci ani.

Secvențele aeriene sunt filmate în orașul Tartus, o cunoscută stațiune turistică înainte de război, dar care a fost ținta unor atacuri ale Statului Islamic chiar în luna mai a acestui an.

Totuși, imaginile arată dealuri înverzite, hoteluri funcționale și plaje însorite, pline cu turiști care-și petrec vacanța la fel ca în vremurile frumoase de odinioară.

Culmea e că filmulețul făcut cu scopuri evidente de propagandă nici nu pare să fie o minciună prea gogonată sau cu imagini trucate, deoarece, în ciuda secvențelor apocaliptice transmise de cea mai mare parte a presei occidentale din teatrele de război, viața a decurs în relativă liniște și normalitate în zonele controlate în ultimii cinci ani de armata guvernamentală a regimului Assad, așa cum e și cazul orașului Tartus. Pentru orice eventualitate, însă, realizatorii au avut grijă să monteze doar filmări aeriene în plan general, fără să prezinte prea multe detalii din oraș. 

Tags: siria  turism  video  promovare  


1084 vizite
Distribuie pe