Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Chinezii au inventat un material ce creează energie din mișcare
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Octombrie 2016

Să joci baseball într-o după-amiază însorită poate fi o modalitate bună să îţi încarci telefonul mobil, mulţumită unui nou material dezvoltat de către savanţii chinezi şi americani.

Materialul colectează energie atât din mişcare, cât şi de la lumina soarelui. Celulele solare şi nano-generatorii incluşi în fibrele foarte uşoare sunt ţesute cu lână pentru a crea materialul, potrivit lui Fan Xing, un profesor de inginerie chimică la universitatea Chongqing.

Groasă de doar 0,32 milimetri, materialul poate fi folosit cu aparate de purtat sau ca paravan solar sau cort, pe viitor, a declarat Fan pentru Agenția Chineză de Știri Xinhua, vineri.

Cu suficientă lumină solară şi mişcare constantă, un material de 5 centimetri lungime şi 4 centimetri lăţime poate genera şi menţine electricitate cu un voltaj de 5 Volţi, suficientă pentru a încărca un telefon.

"Cercetarea noastră ia în considerare siguranţa materialului şi noi efectuăm testele la un voltaj scăzut", a spus Fan. "Materialul este sigur pentru corpul uman".

Deocamdată nu au fost efectuate teste de rezistenţă, dar materialul se poate îndoi de 500 de ori fără să îşi piardă din calităţi.

Rezultatele, în cooperare cu Institutul de Tehnologie din Georgia, au fost publicate în Nature Energy, un jurnal academic internaţional, la începutul acestei luni.

Tags: material  energie  chinezi  
1573 vizite
Distribuie pe