Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
BMW prezintă motocicleta viitorului
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Octombrie 2016

Compania germană BMW a prezentat publicului un concept de motocicletă a viitorului cu un design și performanțe tehnice pe care le-am văzut până acum, eventual, în filmele SF.

Motocicleta Vision Next 100 onorează amintirea primului asemenea vehicul produs de compania BMW în urmă cu 100 de ani, iar formele ei sunt inspirate chiar de cele ale veteranelor de la începutul secolului XX, însă materialele din care este realizată nici nu existau atunci.

Motorul ar urma să fie alimentat cu combustibil nefosil (cel mai probabil energie electrică obținută din surse regenerabile), iar computerul de bord ar urma să facă aproape totul în locul motociclistului, asigurând inclusiv stabilitatea verticală atât în timpul mersului, cât și în stare de repaus.

Mai mult, motociclistul va avea la dispoziție ochelari speciali “inteligenți”, care, datorită unei baze de date impresionante, vor ști în orice moment ce se află pe drum, în fața motocicletei și, în funcție de mișcările globului ocular ale persoanei care conduce motocicleta, va transmite online, în timp real, comenzile specifice către computerul de bord.

Fiind vorba despre un concept, compania BMW nu a anunțat încă vreo dată a lansării noului vehicul-minune, dar declarația de presă a șefului departamentului de design, Edgar Heinrich, lasă să se înțeleagă că aceasta nu se va întâmpla în viitorul apropiat și, probabil, va trebui să mai așteptăm încă cel puțin 10 ani până vom vedea asemenea minunății pe șosele. 

Tags: bmw  motocicleta  concept  


1332 vizite
Distribuie pe