Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Sala de sedinte: 5 sfaturi pentru amenajarea PRACTICA a unui spatiu de meeting
SM Online  - Joi, 29 Martie 2018

Sala de sedinte este unul dintre cele mai importante spatii intr-un sediu de birouri.


In primul rand, aceasta incapere gazduieste clientii si potentialii clienti, motiv pentru care trebuie sa fie cat mai reprezentativa pentru firma. In al doilea rand, in acest cadru angajatii fac brainstorming si iau cele mai mari decizii, astfel ca sala de meeting-uri trebuie sa ofere suficienta inspiratie si creativitate.

Activezi in domeniul amenajarilor interioare si vrei sa descoperi cateva idei practice pentru un astfel de spatiu? Iti doresti, pur si simplu, ca in agentia ta sa existe o sala de conferinte care sa ajute la cresterea productivitatii? Pentru oricare dintre aceste cazuri vei gasi sfaturile potrivite in cele ce urmeaza.

5 sfaturi pentru amenajarea PRACTICA a unei sali de sedinte:

Investeste in mobilierul corespunzator

Acest aspect este unul esential, intrucat mobilierul potrivit poate face diferenta in productivitatea si eficienta intalnirilor. Mai precis, trebuie sa te asiguri ca atat masa, cat si fotoliile pe care le alegi ofera o atmosfera de egalitate si colaborare. De asemenea, acestea trebuie sa aiba dimensiunile ideale pentru a permite deplasarea rapida de la o persoana la alta, dar si libera miscare in timpul prezentarilor.

Astfel, alege scaune cu spatar confortabil si o masa rotunda care sa favorizeze contactul vizual intre interlocutori. In plus, pentru a completa ambianta specifica unui astfel de spatiu cu o nota personala, care sa reprezinte compania, poti utilize mai multe materiale, de exemplu lemnul si sticla.

Pune accentul pe tehnologia necesara

Indiferent de contextul in care este folosita sala de sedinte, cert este ca in acest spatiu se reunesc mai multe persoane pentru a dezbate subiecte de interes comun si pentru a prezenta diferite idei.

Tocmai din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca din sala de meeting-uri nu lipseste tehnologia care sa le permita tuturor celor prezenti sa vizualizeze si sa auda informatiile despre care se discuta.

In acest sens, poti alege de aici mai multe tipuri de sisteme de afisare, de la flipchart-uri, pana la ecrane de proiectie pe perete.

Bineinteles, este important ca acestea sa fie cat mai practice si eficiente, insa si estetica este importanta, asa ca tine cont de intregul decor al incaperii atunci cand le alegi.

Adauga obiecte pentru arhivare si organizare

De regula, intr-o sala de meeting-uri se semneaza contracte, se fac prezentari si, in prinicpiu, se utilizeaza o multime de acte. Din aceste considerente, este foarte important ca in acest spatiu sa existe un dulap cu mai multe obiecte dedicate arhivarii si organizarii acestor documente.

Pentru a avea garantia ca toate hartiile importante sunt aranjate si pastrate intr-un mod cat mai eficient, acceseaza site-ul ABSOLUTOFFICE.RO si comanda online astfel de produse. Cu siguranta, daca vei pune in practica si acest sfat, vei reusi sa amenajezi o sala de conferinte foarte bine organizata, in care ordinea si curatenia vor fi foarte usor de intretinut.

Tine cont de nevoia pentru lumina naturala

Este de preferat ca ambianta emanate intr-o astfel de incapere sa fie una cat mai fresh, nu doar pentru a le oferi o primire calduroasa clientilor si colaboratorilor care vin la intalniri, ci sipentru a ajuta la stimularea creativitatii si productivitatii angajatilor in timpul brainstorming-urilor.

Asadar, mizeaza pe ferestre mari, care sa permita patrunderea luminii naturale, dar amplaseaza si cateva corpuri de iluminat care sa ofere aceeasi atmosfera.

Desigur, poti allege si cateva draperii confectionate din materiale de calitate pentru a acoperi ferestrele atunci cand este folosit ecranul de proiectie.

Nu uita de sistemul de ventilatie si incalzire

Un ultim sfat de care trebuie sa tii cont pentru a reusi sa amenajezi o sala de conferinte cat mai practica se refera la sistemul de ventilatie si incalzire. Confortul intr-un astfel de spatiu este unul dintre factorii esentiali, iar pentru ca numarul de persoane din aceasta sala difera de la o zi la alta, este important sa iei in considerare instalarea unui sistem de ventilatie si incalzire care sa se poata adapta, indiferent de conditii. In consecinta, alege cel mai potrivit astfel de sistem si, fara doar si poate, vei reusi sa amenajezi o sala de meeting-uri perfecta.

Iata, deci, care sunt cele cinci sfaturi de care trebuie sa tii cont, astfel incat sa avantajezi inovatia si creativitatea discutiilor care se poarta intr-o sala de sedinte.

3577 vizite
Distribuie pe