Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Afla tot ce trebuie sa stii despre sistemul de climatizare al casei!
SM Online  - Marti, 12 Iunie 2018

Odata cu venirea sezonului cald si al temperaturilor ridicate care provoaca, inca din primele saptamani de vara, un disconfort terminc accentuat, este timpul sa iei anumite masuri pentru a-ti crea atmosfera dorita in propria ta locuinta.

Poate cea mai la indemana, dar si cea mai eficienta dintre acestea este achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Nimeni nu ii poate contesta utilitatea, mai ales pe timpul verii. Inainte de a-l achizitiona insa, trebuie sa cunosti cateva criterii de care sa tii cont pentru a alege aparatul perfect, dar si pentru ca folosirea acestuia sa aiba rezultatul asteptat. In plus, nu trebuie sa uiti ca, pentru montajul aparatului, trebuie sa apelezi la serviciile unor specialisti, precum cei de la https://electrician365.ro/, ca sa fii sigur ca totul se desfasoara in deplina siguranta!

Cum alegi aparatul si cum te asiguri ca acesta functioneaza corect

Pentru a lua cea mai buna decizie in legatura cu aparatul de A/C potrivit, trebuie sa tii cont de marimea incaperii in care va fi instalat sau de marimea suprafetei intregii locuinte. Astfel, vei face alegerea corecta in legatura cu puterea aparatului, pentru a fi cat mai eficient. Alte criterii de care trebuie sa tii cont sunt: pozitionarea locuintei fata de bataia soarelui, inaltimea la care se afla (parter ori ultimul etaj) si daca aceasta este izolata termic. Este recomandat ca, pentru un spatiu de dimensiuni generoase, compartimentat, sa folosesti mai multe aparate de climatizare, montate in incaperile principale.

Alte lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere:

  • Pe langa achizitionarea si montarea aparatului, este important sa asiguri si igienizarea si curatarea aerului conditionat. In acest fel, vei evita probleme respiratorii si riscul de alergii ce apare in momentul in care sari peste aceasta etapa.
  • In loc sa il opresti si sa il repornesti de fiecare data cand simti nevoia de racoare, mai bine lasa-l in functiune, setand temperatura la cea pe care o doresti in camera. Aparatul A/C consuma mai mult curent electric in momentul in care foloseste functia de racire, decat cea de pastrare. Odata ce temperatura a ajuns sa fie cea ideala, prin intermediul termostatului, aparatul o va mentine.
  • Una dintre cele mai des intalnite cauze pentru care aparatul nu mai functioneaza este consumarea freonului. Acest lucru nu inseamna ca aerul tau conditionat s-a stricat, ci ca, pur si simplu, este nevoie sa chemi o echipa de specialisti pentru a reincarca aparatul.
  • Exista si aparate de aer conditionat portabile, pe care le poti muta dintr-o incapere in alta.
  • Nu alege cele mai ieftine produse pentru ca, de multe ori, se dovedesc a fi slab calitative si in scurt timp, va trebui sa reinvestesti o suma insemnata de bani. Mai degraba, alege brand-uri cu experienta, care sunt cunoscute pentru fabricarea sistemelor de climatizare.
  • Tine cont de aceste sfaturi atunci cand te decizi asupra achizitionarii unui aparat de A/C. De asemenea, cu un singur click poti afla mai multe despre modalitatile alternative de racorire, potrivite pentru urmatoarea perioada. Cantareste optiunile si fa cea mai buna alegere pentru a-ti crea atmosfera dorita!
1879 vizite
Distribuie pe