Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La ce sa fii atent atunci cand cumperi o masina second-hand?
SM Online  - Luni, 9 Iulie 2018

Decizia de a achizitiona un autoturism poate sa fie una foarte buna sau poate sa genereze o multime de probleme.

De obicei, cei care sunt la primul automobil, din cauza lipsei de experienta, aleg o masina second-hand care se dovedeste, dupa un timp, a avea diverse defectiuni tehnice. Cauza achizitionarii unei masini de acest gen poate fi bugetul scazut al cumparatorului sau nostalgia dupa anumite modele.

Cand achizitionezi o masina second-hand trebuie sa ai in vedere o multime de lucruri, incepand cu istoricul acesteia si pana la costurile pieselor auto. Un avantaj al masinilor mai scumpe din punct de vedere alintretinerii este faptul ca poti gasi piese auto second-hand la dezmembrari, chiar originale si la preturi foarte convenabile.

Iata, asadar, cateva sfaturi utile care te vor ajuta in alegerea unei masini bune:

1. Verifica starea generala a automobilului

Asigura-te ca masina are piese originale pe ea, ca prezinta o caroserie fara lovituri, zgarieturi sau rugina si ca motorul functioneaza asa cum trebuie. Chiar daca acest lucru iti va fura mai mult timp, verifica fiecare centimetru al masinii pe care urmeaza sa o cumperi. E important sa fii atent chiar si la cele mai mici detalii, cum ar fi oglinzile, stergatoarele si butoanele din interior. Daca, totusi, exista piese care trebuie inlocuite pentru o mai buna functionare, pe site-ul www.dez.ro vei gasi mai multe modele de autoturisme pentru dezmembrare, la care pot gasi piese compatibile cu modelul ales de tine.

2. Roaga un specialist sa te ajute sau mergi cu masina la un service

Nu te multumi doar cu verificarea vizuala. Cere sa o testezi, astfel vei observa cum se comporta masina in conditii reale de trafic. In timp ce o testezi pe sosea, trebuie sa fii atent la fecare zgomot si sa ii atragi atentia vanzatorului asupra oricarui lucru care ti se pare suspect. Testand automobilul poti sa vezi imediat cum se apasa pedalele, cat de bine raspunde directia si felul in care functioneaza ambreiajul si cutia de viteze.

3. Afla cat mai multe despre vanzator si despre istoricul masinii

Chiar daca nu pare asa important, este foarte bine sa afli cat mai multe detalii despre persoana care a folosit si intretinut masina, daca a mers foarte mult cu ea, ce probleme si defectiuni a avut in trecut si ce proprietari s-au mai folosit de ea.

4. Fii foarte atent la actele masinii

Actele sunt si ele foarte importante. Este absolut necesar  ca autovehicolul sa aiba toate actele in regula, un istoric al reviziilor, al reparatiilor si al tuturor evenimentelor sau modificarilor prin care a trecut. Pe langa acte, verifica cu atentie numarul real al kilometrilor pe care autoturismul i-a parcurs. Sunt situatii in care vanzatorul incearca sa pacaleasca prin numarul de kilometri.

Nu in ultimul rand, nu lua decizii impulsive. Este posibil sa gasesti masina perfecta care arata foarte bine , insa nu te lasa influentat doar de aparente. Daca nu esti pasionat de masini si nu cunosti toate detaliile tehnice, e recomandat sa apelezi la o persoana care are cunostinte in cauza si care te poate ajuta in luarea deciziei potrivite.

1998 vizite
Distribuie pe