Locale Altele
Miercuri, 10 August 2022
Mie, 10 Aug 2022
Cum sa-ti cresti afacerea cu traficul organic de pe Facebook
SM Online  - Duminica, 26 August 2018

Traficul de pe retelele sociale este de calitate slaba, mai ales daca e sa il compari cu cel venit din campanii Adwords sau cel venit din rezultatele organice ale Google.


Totusi, sunt atat de multi oameni care fac bani cu Facebook fara sa plateasca pentru trafic. Desi update-ul din iarna anului 2018 a scazut cu mult reach-ul organic, inca mai sunt unele metode gratuite prin care poti ajunge la publicul tinuta:

Postarea pe grupuri – poate una din cele mai folosite tactici de promovare gratuita pe Facebook. Desigur, e usor sa incepi sa faci spam pe grupuri, insa acest lucru ii poate determina pe adminii grupurilor sa te dea afara.

Alatura-te fiecarui grup din nisa ta si posteaza de fiecare data cand ai continut nou pe site.

Cauta grupurile de tip “Add me fast” – aceste grupuri nu sunt chiar cele mai targetate, insa iti pot creste profilul cu sute, chiar mii de prieteni intr-un timp foarte scurt. II poti folosi dupa pentru a creste pagini sau grupuri.

Trimite mesaje oamenilor din grup – te poti alatura unui grup din nisa in care activezi si poti sa le trimiti mesaje userilor. Ai grija sa nu para ca vrei sa vinzi ceva. In prima faza, trebuie sa te adresezi nevoilor si sa le arati cum produsul, serviciul sau afacerea ta i-ar putea ajuta.

“Imprieteneste-te” cu oameni din grup – este acelasi principiu ca cel de mai sus, insa aceasta abordare iti poate asigura o baza solida de “prieteni” carora le poti promova produsele sau serviciile tale. Update-ul Facebook din iarna 2018 a scazut reach-ul organic al paginilor de Facebook, nu si cel al prietenilor.

Foloseste o pagina de Facebook in loc de site – aceasta practica este destul de comuna. Multe afaceri aflate la inceput prefera aceasta metoda datorita simplitatii si bugetului limitat. Dureaza doar 5 minute sa creezi o pagina de Facebook si sa iti adaugi detaliile.

Comenteaza si da like folosind pagina – Fa o lista cu cat mai multe pagini din nisa in care activezi si comenteaza cu pagina (nu cu profilul). Cu atat mai bine daca numele paginii starneste interes (sau zambete).

Exchange-uri de postari cu alte pagini – Dupa cum poate stii, mesajele pe care le primeste pagina ajung in inboxul paginii, nu in inboxul profilului. Inboxurile paginilor nu au sectiune de spam, deci mesajul tau cu siguranta va fi vazut de administrator. Ii poti propune sa va distribuiti postarile reciproc sau orice altceva ce crezi ca ar fi benefic de ambele parti.

Desigur, o strategie integrata care include si Facebook Ads iti va spori semnificativ sansele de succes.

1320 vizite
Distribuie pe