Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Satu Mare, peste 2.000 de tranzacții imobiliare în 2019
SM Online  - Joi, 18 Aprilie 2019

În primele trei luni ale anului 2019, în Satu Mare s-au înregistrat peste 2.000 de tranzacții imobiliare.


Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cele mai puține tranzacții s-au înregistrat în prima lună a anului, doar 533. Ulterior, sectorul imobiliar a intrat pe un trend ascendent, iar în februarie numărul tranzacțiilor a fost de 890. În cea de-a treia lună numărul tranzacțiilor a ajuns la 972.

Cei care sunt adepții unor zone mai liniștite pot alege locuințe din localitățile învecinate cu Satu Mare, precum ansamblul rezidențial Păulești. Acesta se află într-o zonă liniștită, lipsită de poluare și zgomote, aproape de intrarea în localitatea Păulești, aproape de Cartierul Micro 17. Complexul oferă locuințe la standarde europene.

Sătmărenii care doresc să se mute la casă, pot opta pentru locuințele din cadrul Cartierului Marcus. Imobilele din acest cartier se află într-o zonă rezidențială liniștită, înconjurată de spații verzi, mediu ideal pentru evadarea din aglomerația zilnică, dar totodată aproape de centrul orașului Satu Mare, la doar 5 km.

Noi construcții în Satu Mare

Potrivit INS, la începutul anului 2019 s-au înregistrat mai multe autorizații de construcție în regiunea Nord-Vest, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

„În luna februarie 2019 s-au eliberat 2.853 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 67,0% sunt pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, de 825 autorizaţii, reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+159 autorizaţii), Sud-Muntenia (+118), Sud-Est (+114), Bucureşti-Ilfov (+104), Nord-Vest (+94), Vest (+93), Sud-Vest Oltenia (+81) şi Centru (+62)”, transmite Institutul Național de Statistică.

Dacă sunteți în căutarea unui apartament, nu ezitați să consultați anunțurile de închiriat/vânzare postate pe site-ul de imobiliare Flatfy, în timp ce pe New Flatfy veți găsi cele mai noi ansambluri imobiliare construite în România. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România: Ungaria, Moldova, Bulgaria.

Persoanele care doresc să își achiziționeze o nouă locuință pot opta și în acest an pentru creditul Prima Casă. Totodată, unii dezvoltatori imobiliari oferă și posibilitatea de achitare a locuințelor în rate.

2855 vizite
Distribuie pe