Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tu stii cum arata casa viitorului? Adevaratul lux si confort este verde: Inspira-te de AICI
SM Online  - Marti, 11 Iunie 2019

La momentul actual, miscarea de salvare a planetei este tot mai mult in vizorul publicului larg, ceea ce conduce inevitabil la schimbari semnificative in traiul cotidian.

Incepand de la gesturi mici, precum reciclarea gunoiului sau renuntarea la excesul de plastic si materiale sintetice, pana la decizia de a folosi energia alternativa pentru a ne asigura confortul in propria locuinta, oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de salvarea planetei.

Fie ca ii spunem miscare verde, ecologista sau pur si simplu bun simt, a ne folosi de resursele gratuite si infinite ale Pamantului este un gest firesc care ne apropie de adevarata noastra natura umana.

Asadar, citeste in continuare pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a te bucura si tu de energia verde, fie ea solara, eoliana, hidro sau biomasa, chiar la tine acasa!

1. Alege cu atentie producatorul sistemului de generare a energiei alternative.

Daca te gandesti la varianta de a-ti procura de unul singur materialele necesare construirii unui sistem de generare a energiei verde, e bine sa iti reconsideri ideea pentru ca este destul de costisitor si necesita cunoastere si expertiza aprofundata.

Consulta-te cu o firma specializata pe acest domeniu si cauta
informatii competente, inainte de a incepe tot procesul.

La momentul actual, una dintre cele mai preferate surse de energie este cea solara, care poate fi captata prin
panourile solare presurizate, fotovoltaice sau termice.

Pentru a-ti face o idee despre ofertele disponibile pe piata, intra pe site-ul Damistal.ro si familiarizeaza-te cu specificatiile tehnice si utilitatea fiecarui tip de panou solar. Acolo vei gasi toate informatiile de care ai nevoie, pentru fiecare tip de panou in parte.

2. Alege metode ingenioase prin care sa-ti amortizezi investitia cat mai repede.

Daca locuiesti la casa, ai optiunea extrem de avantajoasa de a instala un sistem de recoltare a precipitatiilor pe care sa il utilizezi ulterior pentru udarea plantelor, irigatii sau toaleta. Intotdeauna, efectele mari apar in urma gesturilor mici dar sustinute. Solutia pentru a ne bucura realmente de experienta noastra de viata este sa ne impacam cu mediul in care traim, sa facem cardasie cu natura si sa ne bucuram de nepretuitele ei daruri. Este mult mai simplu decat pare.

3. Izoleaza casa si mentine-i temperatura optima in mod natural.

Statisticile demonstreaza faptul ca peste 10% din consumul de energie din gospodarie se iroseste in van datorita izolatiilor de proasta calitate. Si nu vorbim doar de investitii ci si de propriul tau confort. Daca peretii sunt corect izolati, iarna te poti bucura de o atmosfera calda si prietenoasa cu un consum minim de energie termica, in timp ce vara, racoarea se pastreaza in interiorul casei in pofida temperaturilor caniculare.

Asadar, resursele de energie alternativa deja sunt parte integrata a infrastructurilor moderne, in timp ce resursele conventionale, poluante sunt privite cu tot mai mult scepticism. Fii si tu un deschizator de drumuri, si bucura-te de avantajele unei locuinte eco, verde, regenerabila sau cum vrei tu sa-i spui, caci in devinitiv, e vorba doar despre firescul de a ne bucura de ceea ce ne este dat deja de natura.

Sursa imagine: Pixabay.com

 

 

 
3889 vizite
Distribuie pe