Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Criterii de bază pentru un serviciu VPN gratis
SM Online  - Vineri, 2 August 2019

Un serviciu VPN gratis bun este cel care are la bază câteva criterii importante, care satisfac nevoile utilizatorilor ce optează pentru acest tip de serviciu în detrimentul unui abonament plătit.

Chiar dacă la abonamentele plătite opțiunile de care clienții serviciilor de VPN beneficiază sunt mai variate, la serviciile VPN gratuite unele caracteristici ale serviciilor complete sunt menținute, în timp ce altele sunt îndepărtate tocmai pentru a putea fi oferit un serviciu fără bani.

Există trei criterii de bază pentru atunci când îți alegi un serviciu VPN gratis, mai ales dacă ești din România și cauți un asemenea serviciu fără să trebuiască să plătești o taxă lunară: viteză, lățime de bandă alocată și scopul serviciului.

Viteză serviciu VPN gratis

Dintre toate criteriile de bază în alegerea unui VPN gratis, cel mai important este cel legat de viteza de funcționare. După cum știți, o rețea de VPN este o rețea virtuală privată în care mai multe servere și mai multe calculatoare din întreaga lume fac schimb de adrese IP pentru a rămâne anonime pe internet. Dacă unul dintre participanții la rețea are viteză la internet mică, automat acest lucru va afecta întreaga rețea.

Cele mai importante puncte ale rețelei sunt nodurile de rețea, care vin sub formă de servere de mare capacitate și au ca scop menținerea anonimității rețelei. Dacă vitezele pe care aceste servere le procesează sunt mari, atunci și viteza oferită de serviciul de VPN va fi una mare. Un serviciu de VPN gratis va avea totuși viteze mai mici de download și upload decât unul premium.

De exemplu, servicii ca Windscribe sau Hide.Me, două dintre cele mai cunoscute servicii de VPN gratis din România și din afară, oferă viteze de download de până la 20 de Mbps pe secundă, cu o viteză minimă asigurată de 2 Mbps. Aceste servicii oferă posibilitatea utilizatorilor să facă upgrade la opțiunile premium dacă sunt mulțumiți de serviciul gratuit, dar vor să își întărească viteza, securitatea și performanța.

Sursa poza: https://nordvpn.com

Lățimea de bandă alocată

Serviciile de VPN gratis vin cu o limitare importantă față de cele premium, în sensul că fiecare pachet gratuit oferă un maxim de trafic de date pe care îl poți face prin conexiune. Mai exact, dacă te conectezi la net prin VPN, vei putea să descarci sau să încarci doar 500 de MB de date pe lună, de exemplu, unii furnizori oferind până la 20 de GB de trafic de date gratuit pe lună. Cu cât traficul alocat este mai mare, cu atât veți pierde mai mult din alte beneficii, cum ar fi viteza sau opțiunile de configurare, la pachetele gratuite.

Un VPN gratis bun în România pentru cei care fac mult trafic pe internet este cel oferit de ZenMate. Există sute de servicii de VPN gratuite care oferă lățime de bandă de până la 1 GB pe lună, cu care vă puteți asigura funcționalitatea internetului în țări care cenzurează anumite site-uri, dacă veți călători în aceste țări.

Scopul serviciului VPN

De ce să alegi un serviciu de VPN gratis? Dacă răspunzi la această întrebare, îți va fi mult mai ușor să alegi un serviciu potrivit. Utilizatorii în general vor să își păstreze datele private în siguranță, însă de obicei aleg un VPN și pentru alte beneficii, cum ar fi posibilitatea de a face torrenting într-un mediu protejat, streaming video preferențial, utilizarea ofertelor serviciilor precum Netflix din alte țări, split tunneling, kill switch și multe altele. Odată identificată necesitatea, vei putea mult mai ușor să îți găsești un serviciu de VPN gratis care să ți se potrivească.

8907 vizite
Distribuie pe