Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Publicitatea prin sms - Ce beneficii îți aduce o campanie de acest tip?
SM Online  - Sambata, 29 Februarie 2020

Pe zi ce trece, strategiile de marketing sunt tot mai variate, iar telefonul mobil reprezintă principala țintă a acestora.


Cifrele reci ale statisticilor arată foarte clar că smartphone-ul a devenit principalul instrument folosit de utilizatori pentru tranzacții online. Asta implică, pe lângă plata facturilor pentru utilități, shoppingul sau accesarea diverselor servicii necesare.

Cu alte cuvinte, tot mai mulți români își fac cumpărăturile de pe internet cu ajutorul telefonului mobil. De aceea, viitorul afacerii tale poate depinde de targetarea cât mai corectă a potențialilor clienți, iar SMS-ul este unul dintre cele mai directe canale către ei.

Iată, în continuare, câte beneficii îți poate aduce o campanie de publicitate prin SMS: 

1. Creșterea spectaculoasă a vânzărilor

Se întâmplă, de multe ori, să nu-ți găsești clienții sau să ajungi foarte greu la ei, iar acest lucru se reflectă în graficele cu numărul total de vânzări. Pe de altă parte, altcineva de pe piață va reuși să identifice făgașul corect pentru atragerea cumpărătorilor.

De aceea, este cazul să vizezi direct căsuța cu mesaje a publicului tău țintă! De ce ai nevoie de acest canal de comunicare? Pentru a avea parte de o creștere spectaculoasă a vânzărilor, cu atât mai mult cu cât 97% dintre clienți îți vor citi mesajul în primele 4 secunde!

2. Integrare rapidă pe site-ul tău

Ai auzit, cu siguranță, de termeni precum API integrat. Ce înseamna acestia? Nici mai mult, nici mai puțin decât faptul că, apelând la o strategie pe bază de mesaje, vei putea instala pe site-ul tău o platformă care să îți automatizeze întreg procesul.

Cu alte cuvinte, vei putea controla chiar tu conținutul sms-urilor pe care vrei să le trimiți. De asemenea, vei putea programa inclusiv orele la care acestea vor fi expediate.

Un alt instrument important este Bulk SMS, care îți permite să construiești mesaje standard, pe care să le transmiți automat, în funcție de campanie.

Reține și faptul că rata de deschidere a unui sms este de 98%, față de un e-mail, care are un procent de 22%! Trebuie doar să te asiguri că scrii mesaje atractive, în acord cu interesele celor care le vor primi.

3. Oferte personalizate

Dacă ai ales SMS Marketing, atunci trebuie să ții cont de faptul că astfel de mesaje pot deveni supărătoare în cazul în care abuzezi de ele. Așa că programează-le cât mai chibzuit, astfel încât rata de retenție să fie cât mai mare. Firmele specializate în asemenea campanii, cum ar fi SMSO.ro, îți pot oferi nenumărate soluții.

Dar asul din mânecă al acestui instrument este faptul că poți trimite inclusiv SMS-uri personalizate. Orice client vrea să creadă că oferta este numai pentru el, nu-i așa? Așa că îi vei putea trimite inclusiv urări de ziua lui, pentru a-l fideliza. De asemenea, ai la dispoziție multe alte informații utile: sexul sau de vârsta audienței, localizarea geografică etc.

În concluzie, acest tip de promovare reprezintă unul dintre cele mai moderne instrumente pe care le ai la dispoziție pentru a-ți atinge scopul: atragerea cât mai multor clienți spre afacerea ta. Ce poate fi mai simplu decât să ajungi să comunici direct cu utilizatorul? Și ce poate fi mai ușor decât să îți manageriezi campania direct de la tine din site? Punct ochit, punct lovit! 

sursa foto -  pixabay.com

 
12454 vizite
Distribuie pe