Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum sa alegi un tensiometru bun pentru acasa
SM Online  - Marti, 4 August 2020

Tensiometrul nu este un aparat demn de luat in considerare doar in cazul in care ai fost detectat cu o serie de afectiuni cardiace. Modificarea tensiunii poate fi una dintre modalitatile cele mai invazive de a-ti mentine sanatatea sub control.


Cresterea sau scaderea tensiunii poate fi pusa pe seama anemiei, a colesterolului crescut, a unor infectii etc. Astfel, tensiometrul este considerat un instrument de nelipsit din orice locuinta.

De ce sa-ti achizitionezi un tensiometru

Principalul motiv pentru care ar trebui sa iei in calcul achizitia unui tensiometru, daca nu detii unul deja, este diagnosticarea si mentinerea sanatatii in parametri optimi.

Monitorizandu-ti tensiunea in mod constant poti semnala in timp util momentul in care trebuie sa ajungi la medic pentru o serie de analize si un control mai amplu.

De exemplu, uneori, scaderea sau cresterea tensiunii are drept rezultat anemia, efortul fizic peste masura sau expunerea la temperaturi neadecvate, care poate fi combatuta temporar prin consum de zaharuri, glucoza sau de alimente ce cresc tensiunea arteriala (usturoi, vin etc.), fie prin odihna si un mediu ambiant corespunzator. Ori in astfel de situatii poti rezolva situatia prin metodele mentionate anterior, fara a fi necesar sa aglomerezi sala de asteptari de la Urgente. In momentul in care fluctuatiile si starea de rau persista, vizita la medicul de specialitate este obligatorie.

Si este mult mai simplu sa-ti poti masura oricand si oriunde tensiunea acasa, decat sa depinzi constant de un cadru medical dotat cu aparatura de specialitate.

Cum sa-ti alegi un tensiometru bun pentru acasa

Un prim criteriu de care trebuie sa tii cont pentru alegerea celui mai bun tensiometru pentru acasa este principiul de functionare. Pe piata vei gasi atat tensiometre clasice sau mecanice, cat si tensiometre mai performante sau electronice.

Tensiometrele electronice sunt mai simplu de utilizat si de interpretat dat fiind ca ecranul iti va arata clar si coincis rezultatul unei masuratori. In plus, acestea pot fi utilizate si de catre persoanele care locuiesc singure, astfel ca nu vei avea nevoie de asistenta sau de alte unelte, asa cum e cazul celor mecanice.

Tipul analizei este un alt aspect important. Un tensiometru de mana poate fi mai usor de folosit si mai compact, ideal chiar si pentru calatorii, in timp ce tensiometrele de brat sunt deseori mai mari si trebuie amplasate mai specific.

De asemenea, trebuie sa mai stii ca tensiometrele ce se amplaseaza la incheietura mainii stabilesc fluctuatiile sangvine pentru o serie de artere mai mici, in timp ce tensiometrele pentru brat masoara opusul, astfel incat informatia va fi mai exacta si mai aproape de realitate.

Cele de incheietura vin cu o dimensiune relativ standardizata, astfel ca in cazul unor incheieturi proeminente ar putea fi mai dificil de folosit, in timp ce tensiometrele de brat iti pot oferi mai multa fiabilitate in acest sens.

Totodata, un alt aspect la care ar trebui sa fii atent este validarea medicala a tensiometrului de catre o autoritate competenta. Nu e suficient ca produsul sa fie testat de catre o asociatie pentru a dovedi validitatea, ci acesta trebuie sa fie insotit de un certificat de specialitate al unitatii acreditate.

3430 vizite
Distribuie pe