Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Top 5 motive pentru a trece pe managed services
SM Online  - Miercuri, 2 Septembrie 2020

Daca esti una dintre persoanele care depinde de un laptop sau un computer la job, atunci este foarte probabil sa fi experimentat macar o data probleme de IT.

Fie ca laptopul tau nu a mai functionat bine, fie ca reteaua de internet iti joaca farse, ideal ar fi sa ai pe cineva care te poate ajuta in orice moment. Astfel vei scapa de stres si vei putea fi productiv in continuare.

Tot mai multe companii apeleaza la un managed services provider tocmai pentru ca acest tip de serviciu ofera mai multe avantaje, iar angajatii pot lucra fara probleme.

Ce este un managed services provider?

Un managed services provider este un furnizor care iti asigura suport IT in permanenta in schimbul unei abonament lunar fix.

Managed IT services sunt o optiune eficienta in special pentru firmele sau companiile care nu au un departament intern de IT. Contractul incheiat cu furnizorii de servicii infrastructura IT implica doar activitatea la nivel operational, iar firma clienta isi poate pastra in totalitate proprietatea si controlul asupra datelor informatice.

Serviciile care se incadreaza in contractul cu un astfel de provider sunt:

-          Securitatea informatica

-          Managementul upgrade-urile sau al path-urilor

-          Back up-ul datelor si data recovery

-          Alerte.

Un serviciu care nu intra in responsabilitatea unui managed services provider este schimbarea echipamentelor precum laptop-uri, calculatoare, tablete, etc.

Costul unui abonament lunar se calculeaza in functie de complexitatea serviciilor oferite, gradul de competenta, numarul de echipamente sau de utilizatori, etc.


Care sunt avantajele unui managed services provider?

  1. Costuri previzibile. Faptul ca poti decide de la bun inceput pentru ce tip de abonament semnezi si care sunt costurile acestuia, te scapa de grija unor costuri extra neprevazute.
  2. Te poti concentra pe jobul sau pe businessul tau, fara sa te stresezi de rezolvarea unor probleme care nu intra in aria ta de servicii. Beneficiezi de servicii la un nivel profesional si de persoane competente.
  3. Suport proactiv, 24/24. Un provider care ofera servicii de infrastructura IT va fi atent asupra problemelor care pot aparea si va petrece timpul pentru a le rezolva, aceasta fiind activitatea lui.
  4. Clientul are posibilitatea de a decide ce activitati revin furnizorului si pe care le poate gestiona in-house.
  5. Ai mai multa securitate asupra datelor. In ziua de azi, problemele de cyer-security sunt din ce in ce mai dese si tot mai multe companii au de suferit din aceasta cauza. Un managed IT services provider se va asigura ca sistemul tau este protejat, ca nu ai virusi si pierderi de informatii.

Care sunt factorii pe care sa ii ai in vedere cand treci la managed services?

  • Competenta si pregatirea oamenilor care urmeaza sa se ocupe de serviciile de IT.
  • Experienta in domeniul de activitate al businessului tau. Fiecare industrie are cateva caracteristici si nevoi specifice. Cel mai recomandat ar fi ca providerul sa aiba experienta in domeniul tau pentru ca s-a mai intalnit deja cu anumite erori.
  • Suportul 24/24. Site-ul, datele sau portalurile tale pot intampina erori oricand, iar timpul este pretios pentru afacerea ta, asa ca alege un furnizor cu suport non-stop.
  • Suport remote si on-site. Unele erori se pot rezolva remote, dar altele necesita deplasarea la sediul tau.
5418 vizite
Distribuie pe