Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
De ce sa creezi o pagina 404 personalizata in serviciul de web hosting?
SM Online  - Joi, 24 Decembrie 2020

Pagina 404 reprezinta una dintre cele mai frecvente erori de pe Internet. Aceasta apare atunci cand continutul pe care iti doresti sa-l accesezi nu exista pe serverul de web hosting. Indiferent ca este vorba de un blog personal sau un magazin online, textul afisat pe ecran va fi de tipul „404 - not found”.

In general, aceasta pagina nu primeste atentia care i se cuvine. Putine site-uri personalizeaza mesajul sau grafica, motiv pentru care ajunge sa reprezinte final de drum pentru utilizatorii care o acceseaza. Nu trebuie sa fie si cazul tau! Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a tine vizitatorii mai mult pe site si a imbunatati rata de conversie. Specialistii in web hosting de la THC ne-au dezvaluit care sunt principalele aspecte de luat in calcul!

Ce text sa afisezi pe pagina?

In primul rand, nu toti oamenii stiu de ce ajung pe o astfel de pagina. Drept urmare, este recomandat sa le explici acestora cauza erorii. Foloseste un limbaj simplu si care sa fie asemanator cu cel de pe website.

Daca situatia iti permite, umorul te poate ajuta sa transformi eroarea intr-o experienta placuta pentru fiecare persoana. Abordarile amuzante sunt utilizate de o multime de branduri stabile pe piata la nivel global, deoarece acestea influenteaza comportamentul vizitatorilor intr-o maniera pozitiva.

Cum poti crea un design atractiv?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de CMS-ul utilizat in serviciul de web hosting. In general, optiunile de editare disponibile direct din site vor fi limitate. Cu toate acestea, exista diverse unelte pe internet care te pot ajuta sa-ti imbraci mesajul intr-un design unic si care sa inlature ideea de eroare. Spre exemplu, Canva iti permite sa editezi imagini sau sa creezi grafice avansate, iar majoritatea functiilor disponibile sunt gratuite.

Aspectul creat trebuie sa fie unul simplu, cele mai bune pagini fiind cele care contin grafice sau poze personale. Ulterior, pagina 404 trebuie sa se incadreze in conceptul general al site-ului, sa fie mobile-friendly si sa lase impresia utlizatorilor ca isi pot continua sesiunea. De aceea, aceasta trebuie sa aiba cat mai putin continut si sa contina un call to action.

Cum sa redirectionezi vizitatorii in serverul de web hosting?

Cea mai eficienta metoda este sa utilizezi un link intern pentru redirectionare. Acesta poate fi implementat intr-un buton, iar apoi o sa-i duca pe cei ce-l acceseaza in destinatia dorita. Directionarea va influenta comportamentul, astfel ca este important sa utilizezi asta in favoarea ta.

Ghideaza-l pe cel care vede mesajul sa-si continue drumul in site. Cel mai la indemana este sa listezi un link catre prima pagina, insa exista si alte metode care pot converti mai bine. Spre exemplu, sugereaza abonarea la noutati. Ofera un ghid sau alt material gratuit care cu siguranta va starni curiozitatea. O alta optiune pe care o ai la dispozitie este sa faci trimitere catre produse sau articole pe care vrei sa le promovezi.

Asigura-te ca nu exista nici erori de ordin tehnic in planul de hosting. In unele cazuri, este necesar sa efectuezi un redirect din Apache. Identifica fisierul .htaccess prin clientul FTP sau creeaza unul in cazul in care nu exista si verifica daca in aceasta se afla mesajul „Error Document 404 /404.html”.

Tine cont de faptul ca o astfel de eroare poate aparea si in pagini din serverul de web hosting carora le-ai schimbat denumirea. Din acelasi motiv, este recomandat sa realizezi pentru fiecare dintre acestea un redirect 301. Acesta te va ajuta sa trimiti toti vizitatorii spre un URL nou si il va face pe primul sa fie inaccesibil.

4727 vizite
Distribuie pe