Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Cum prelungești durata de viață a hainelor? 3 metode simple și accesibile
SM Online  - Joi, 11 Februarie 2021

Mulți oameni au tendința de a cumpăra haine foarte des și de a le purta pentru o perioadă scurtă, chiar dacă acestea nu prezintă defecțiuni sau semne că nu mai pot fi purtate.


În ciuda faptului că hainele sunt într-o stare foarte bună, cele mai mici imperfecțiuni reprezintă un motiv pentru multe persoane să le arunce, chiar dacă acestea sunt în stare foarte bună.

În același timp, materialele se pot păstra la un nivel foarte bun, iar acestea pot fi întreținute foarte ușor cu ajutorul câtorva metode simple. Astfel, ele vor arăta ca noi pentru o perioadă de timp mult mai mare și se pot încadra în orice fel de tendințe de modă.

Iată cum se poate prelungi durata de viață a hainelor

Cei care vor să se bucure cât mai mult de hainele preferate trebuie să aibă grijă de acestea în mod corespunzător. Este necesar ca acestea se fie întreținute în așa fel încât să nu se observe faptul că sunt purtate foarte des. De aceea, este necesară utilizarea unor metode simple și accesibile.

Aerisire în loc de spălare

O greșeală pe care multe persoane o fac este curățarea excesivă a hainelor. Este adevărat faptul că hainele trebuie spălate regulat pentru a fi curate și pentru a-și păstra un miros proaspăt. Din păcate, această activitate lasă urme și este ușor observabilă. De aceea, trebuie știut când este obligatoriu un ciclu la mașina de spălat și când este de ajuns o simplă aerisire.

În mod evident, orice urmă de mizerie, cum ar fi petele de grăsime sau de proveniență alimentară, trebuie scoasă obligatoriu prin spălare. Cu toate acestea, atunci când țesăturile nu prezintă urme de culoare necorespunzătoare, ci doar un miros absorbit dintr-un anumit mediu, este de ajuns ca acestea să fie ținute o zi la aerisit. De exemplu, la întoarcerea dintr-o încăpere unde s-a fumat, hainele vor mirosi a țigări, dar nu este obligatoriu să fie spălate, ci doar lăsate o seară pe balcon pentru ca acestea să își recapete mirosul proaspăt.

Accesorii de reparație

În mod inevitabil, vor apărea anumite defecțiuni. Cel mai adesea, cusăturile se vor rupe, dar acesta nu este un motiv pentru a renunța la perechea ta de pantaloni preferată. În schimb, este recomandat pentru oricine să aibă la îndemână ață și ac, alături de câteva fermoare metalice care se pot găsi la Emidale pentru a repara cât mai rapid micile defecțiuni fără că acestea să fie observabile.

Împăturirea corespunzătoare

Modul în care straiele sunt păstrate și împăturite este extrem de important, deoarece poate modifica dimensiunea acestora.

În timp ce piese precum gecile, paltoanele sau altele din materiale solide pot fi păstrate pe umeraș, este de evitat acest lucru în cazul puloverelor sau cele din țesătură moale, deoarece apare pericolul ca acestea să se lărgească și să nu mai aibă același aspect plăcut pe corp. Prin urmare, trebuie știut ce haine trebuie împăturite și care pot fi păstrate pe umerașe.

Prin urmare, hainele sunt foarte ușor de întreținut și pot fi utilizate pentru o perioadă mai lungă de timp, atât timp cât sunt întreținute corect.

sursa foto: envato.com

 
2624 vizite
Distribuie pe