Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prelungește viața centralei termice cu o butelie de egalizare
SM Online  - Joi, 11 Februarie 2021
O butelie de egalizare a presiunii este un vas care separa hidraulic o parte a sistemului de cealalta parte.

Poți alege această butelie egalizare pentru centrala ta, din magazinul online shop-einstal.ro deoarece este un dispozitiv care oferă o multitudine de avantaje centralei termice care încălzește casa și oferă apă caldă.  De asemenea, un astfel de dispozitiv prelungeşte durata de viaţa a centralei termice.

Butelie egalizare - Caracteristici

Butelia de egalizare pentru centrala termică are o carcasă realizată dintr-un tub fără sudură, oferind o singură grosime a peretelui, aceeași dimensiune și volum. Suprafața interioară netedă și gâtul curbat oferă ușurință de curățare și de a elimina apariția zonelor stagnante. Materialul din inox crește puterea produsului, iar îmbinările groase ale capătului oferă rezistență. Designul de îmbinare plutitoare a fost obținut cu ajutorul sudurii cu arc și oferă etanșeitate produsului. Ramificațiile protejează supapele împotriva deteriorării, iar fiecare ramificație prezintă un capăt filetat.

Este foarte simplu să explicăm de ce este nevoie de o butelie egalizare pentru centrala termică. Procesele de dezechilibru în aprovizionarea cu căldură sunt familiare proprietarilor de case private. O centrală modernă are un circuit care are un volum mai mic decât fluxul de circulație al consumatorului. O buteliei egalizare permite separarea circuitului hidraulic al generatorului de căldură de circuitul secundar, crește fiabilitatea și calitatea sistemului.

La ce folosește o butelie egalizare?

O butelie egalizare se află în lista avantajelor sistemelor de încălzire cu un separator termic hidraulic:

  • un separator este o condiție prealabilă pentru ca producătorul de echipamente să garanteze întreținerea centralei termice cu o capacitate de 45 kW sau mai mult, a unui generator de căldură cu un schimbător de căldură din fontă.
  • unitatea asigură debitul maxim cu un debit laminar al lichidului de răcire, menține echilibrul hidraulic și de temperatură al centralei termice.
  • conexiunea paralelă a buteliei egalizare și a circuitului consumatorului, creează pierderi minime de presiune, performanță și energie termică.
  • dispunerea buteliei de egalizare la sistemul de alimentare-retur asigură gradientul de temperatură al circuitelor secundare.
  • selectarea și calcularea optimă a unei butelii de egalizare protejează centrala termică de diferența dintre temperaturile de alimentare-retur, protejează echipamentele de șocul termic, egalizează volumul de circulație a fluxurilor de apă în circuitele primare și secundare.
  • unitatea crește eficiența centralei termice, permite circulația secundară a unei părți a lichidului de răcire în circuitul centralei termice, economisește electricitate și combustibil.
  • amestecul menține un volum constant de apă din centrala termică.
  • în caz de urgență, separatorul compensează deficitul de debit în circuitul secundar.
  • butelia egalizare reduce efectul pompelor cu putere diferită de kW asupra circuitelor secundare și a centralei termice.
  • funcțiile suplimentare ale buteliei de egalizare reduc rezistența hidraulică, creează condiții pentru separarea gazelor dizolvate și a impurităților.

Principiul de funcționare a buteliei de egalizare permite stabilizarea proceselor hidrodinamice din sistem. Eliminarea la timp a impurităților mecanice din lichidul de răcire va prelungi durata de viață a pompelor, supapelor, contoarelor, senzorilor, dispozitivelor de încălzire. Prin împărțirea debitelor (circuitul generatorului de căldură și circuitul independent de consum), butelia egalizare asigură utilizarea maximă a căldurii de ardere a combustibilului.

Butelie egalizare pentru încălzirea apei

Butelia de egalizare este un dispozitiv gol vertical realizat din inox cu diametru mare cu dopuri eliptice la capete. Dimensiunile buteliei sunt determinate de puterea (kW) centralei și depind de numărul și volumul circuitelor. Dispozitivul compact din inox se conectează folosind filete. Supapa de aerisire automată este amplasată în partea superioară a corpului, iar sedimentul este îndepărtat printr-o supapă specială. Materialul pentru fabricarea buteliei de egalizare este oțel inoxidabil, iar corpul este tratat cu un compus anticoroziv, acoperit cu izolație termică.

Butelia de egalizare din inox maxim 45 kw este un model avansat care combină funcțiile de controler de temperatură și separator. Supapa termostatului asigură un gradient de temperatură în circuitele secundare. Eliberarea de oxigen dizolvat din lichidul de răcire, reduce riscul de eroziune a suprafețelor interne ale echipamentului. Îndepărtarea particulelor suspendate din flux prelungește durata de viață a rotorului și a rulmenților pompelor de circulație.

6000 vizite
Distribuie pe