Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Ce trebuie să faci pentru a avea gradina pe care ți-o dorești - sfaturi practice
SM Online  - Vineri, 19 Martie 2021

Începutul primăverii înseamnă, pentru iubitorii de grădinărit sau de agricultură, o serie de zile lungi, obositoare, dar frumoase, în care vor petrece ore întregi în grădină.

Pentru a face totul „ca la carte” și pentru a te bucura de o grădină ca a unui agricultor profesionist, este nevoie să știi câteva lucruri despre felul în care se plantează legumele sau ce soiuri de plante pot fi cultivate în anumite tipuri de sol, dar şi alte mici secrete pe care le cunosc adevăraţii grădinari. 

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ştii despre grădină şi grădinărit!

1. Să ai o minimă cultură despre grădinărit este esenţial, mai ales dacă îți doreşti să cultivi legume pentru familia ta. Pentru a evita greșelile pe care orice grădinar începător le face, trebuie să studiezi, să citeşti cât poţi de mult despre acest subiect sau, de ce nu, să ceri sfatul unui profesionist, care va ştii ce trebuie să îţi spună şi cum să te ajute pe tot parcursul procesului. 

2. Plantarea este esenţială pentru a avea o recoltă bogată. Pentru a-ți ușura munca și a reuși să plantezi tot ce ceea îți dorești într-un timp mai scurt ai nevoie de motoburghie, utilaje extrem de eficiente pentru săparea găurilor în pământ. Pentru a găsi modelul de care ai nevoie, trebuie doar să intri pe Atomico.ro, unde sunt disponibile game variate de unelte, scule şi multe alte lucruri utile pentru grădinărit. 

3. Folosește îngrăşăminte. Orice grădină, indiferent de ceea ce îţi propui să cultivi, are nevoie de îngrăşământ pentru sol. Pe piaţă există o ofertă variată de îngrășăminte pentru solurile din grădină (şi nu numai, există şi variante pentru culturile sau plantațiile care de pe terenuri extravilane întinse). Depinde doar de tine și de ce fel de plante vrei să cultivi. 

Poți opta atât pentru variante eco, cât și sintetice. Îngrășămintele eco nu folosesc produse chimice, ci doar de origine naturală. Acestea sunt potrivite dacă îți dorești să cultivi doar în stilul bio, fără chimicale. Îngrășămintele sintetice, însă, îți vor ajuta plantele să crească mai repede și să aibă rodul mai mare și mai sănătos.

4. Sursa de apă este esențială pentru a avea o grădină roditoare. Orice plantă (fie că este vorba de legume, pomi fructiferi sau flori) are nevoie de apă pentru a se dezvolta. Pentru a te bucura de o grădină frumoasă, poți încerca sistemele de irigare speciale pentru curți sau terenuri mici, care te vor scăpa de orice grijă pe toată perioada sezonului cald. 

5. Soarele. Așa cum au nevoie de apă și de un sol fertilizat, cele mai multe legume și flori au nevoie de mult soare, mai ales în perioada creșterii. Atunci când te hotărăști să le plantezi în grădină, trebuie să ai în vedere ca locul ales să beneficieze de razele solare măcar câteva ore din zi, de preferat dimineața. Soarele de la amiază poate fi chiar dăunător pentru ele, atunci când este prea puternic. 

Dacă grădinăritul se numără printre hobby-urile tale, faci parte din categoria oamenilor optimiști și relaxați. Psihologii au demonstrat că persoanele care petrec mult timp în grădină se bucură mai mult de viață și recomandă, de altfel, această activitate, ca mod de relaxare și de petrecere a timpului liber. 

Sursă foto: Pexels.com.

 
1786 vizite
Distribuie pe