Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
Imprimantă - ştii cum să alegi corect consumabilele?
SM Online  - Luni, 5 Aprilie 2021
Alegerea consumabilelor potrivite pentru o imprimantă nu este dificilă, dacă ştii ce ai de făcut.

Pe lângă găsirea modelului potrivit pentru imprimantă pe care o ai, ar trebui să iei în considerare şi volumul lunar de pagini printate şi modul în care poţi face economie cu anumite modele de cartuşe imprimantă eficiente.

Iată câteva moduri în care poţi alege cartuşul sau tonerul potrivit pentru modelul de imprimanta pe care o deţii:

Găseşte codul de pe cartuşul vechi şi cauta unul identic

Unele imprimante utilizează până la şase cartuşe diferite de cerneală, în vreme ce altele au doar unul. De exemplu, dacă utilizezi o imprimantă HP OfficeJet Pro 6230, cartuşele cu care acestea funcţionează sunt codificate cu HP 934 pentru negru şi HP 935 pentru cian, magenta sau galben. 

Diferitele timpuri de imprimante sunt proiectate să funcţioneze doar cu cartuşe de cerneală specifice. Astfel, toner Brother TN-2411 negru este compatibil cu imprimantele laser Brother şi nu va funcţiona pe un alt tip imprimantă.

Găseşte codul cartuşului şi modelul imprimantei online

Dacă nu ai un cartuş vechi şi nici manualul de utilizare a imprimantei, caută online codurile consumabilelor pentru imprimantă pe care o deţii. Vei avea nevoie de marcă şi modelul echipamentului şi, desigur, de culoarea pe care o doreşti pentru cerneală sau toner.

Alege consumabile standard sau cu randament crescut - XL sau XXL

Cartuşele de cerneală pot fi XL sau XXL în funcţie de numărul de pagini pe care le poţi printa. După ce ai găsit codul consumabilului de care ai nevoie, stabileşte dacă vrei un model standard cu care să printezi ocazional, sau un model cu randament crescut pentru un volum mare de printuri. 

Cartuşe originale sau compatibile?

În afară de preţ, în prezent nu există nicio diferenţă între cartuşele originale şi cele compatibile. Consumabilele compatibile costă mai puţin decât cele originale şi asigură aceeaşi calitate şi eficienţă ca şi cele originale. Prin urmare, dacă vrei să faci economii, poţi cumpăra cu încredere modelele compatibile.  

Poţi apela la cartuşe recondiţionate

Cartuşele recondiţionate sunt cartuşe vechi reîncărcate cu atenţie şi reparate, dacă a fost necesar. Piesele deteriorate sunt înlocuite şi aceste consumabile sunt perfect funcţionale şi, totodată, mult mai ieftine decât omologii lor. Cumpărând cartuşe de cerneală recondiţionate contribui la reducerea deşeurilor electronice şi la protejarea mediului. 

Alege să faci investiţii în mod inteligent şi achiziţionează exact consumabilele de care are  nevoie pentru imprimanta pe care o ai! 

Sursa de imagine:
Eakrin Rasadonyindee / Shutterstock.com

1038 vizite
Distribuie pe