Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Cum stii daca firma cu care colaborezi este este sau nu una serioasa?
SM Online  - Miercuri, 7 Aprilie 2021

Colaborarile dintre companii nu este un lucru deloc rar, mai ales in prezent cand in toate domeniile de activitate exista o concurenta acerba, astfel ca fara acest "ajutor" reciproc, anumite intreprinderi mici, cu greu ar putea pasi pe culmile succesului.


Atunci cand vorbim despre colaborari insa, este absolut esential sa avem in vedere faptul ca acestea nu ar trebui privite exclusicv ca o cale spre succes, ci mai degraba ca un ajutor reciproc intre doua sau mai multe companii. Chiar daca adesea succesul este privit doar prin prisma incasarilor, exista si alte lucruri care pot defini succesul, totul depinzand de unghiul din care este abordat. Colaborarea cu o firma sau stabilirea unui perteneriat, mai ales daca este vorba de unul de lunga durata presupune luarea cu responsabilitate a unui set de decizii care mai de care mai importante.

Evaluarea seriozitatii unei firme este un lucru absolut firesc, mai ales atunci cand vorbim despre parteneriate avand in vedere ca nimeni nu doreste sa se asocieze cu o companie ce intampina  probleme financiare sau care in trecut a avut diferite litigii. Chiar daca o evaluare corecta nu ar trebui sa se rezume strict la aceste aspecte, asemenea detalii te pot ajuta calculezi mult mai usor potentialele riscuri ce ti le asumi pe termen lung. Iata asadar cum poti stii daca firma cu care urmeaza sa colaborezi este una intr-adevar serioasa.

Verifica atent trecutul companiei cu pricina

Trecutul unei companii iti poate oferi o multime de detalii ce te pot ajuta sa evaluezi in mod obiectiv performantele unei firme. Probabil ca o sa te intrebi ce legatura exista intre performante si seriozitate. Cea mai simpla cale prin care o companie isi poate demonstra seriozitatea este desigur prin performantele atinse in trecut, prin baza de clienti pe care a reusit sa o adune, precum si prin numarul incasarilor. O companie cu un trecut mai problematic intotdeauna ar trebui sa iti ridice anumite suspiciuni. Gratie existentei unor servicii de verificare firme si al unora de alerte firme, acest lucru nu ar trebui sa mai reprezinte niciun fel de provocare.

Respectarea cu strictete a angajamentelor.

Un alt detaliu important ce merita analizat este cel cu privire la gradul de respectare al anagajamentelor luate de catre compania partenera. Mentionarea intr-un contract a acestor angajamente reprezinta asadar un lucru absolut esential. Daca firma partenera nu isi respcta partea de contract in mod constant, cel mai probabil este timpul pentru o discutie serioasa pe aceasta tema cu administratorul companiei. Nerespectarea angajamentelor pe termen lung poate aduce mai multe prejudicii decat beneficii companiei tale, motiv pentru care este recomandat sa fii foarte atent la acest detaliu.

Lipsa transparentei.

Transparenta este foarte importanta atunci cand vorbim despre companii si parteneriate, pentru ca in lipsa acesteia pot aparea tot felul de probleme si discutii ce pot chiar duce la ruperea unui parteneriat. In cadrul unui parteneriat deciziile se iau intotdeauna numai dupa ce ambele parti au cazut de acord, niciodata unilaterial. Daca ai constatat ca firma cu care colaborezi adesea ia decizii importante, fara ca sa iti fie solicitata parerea inainte, acest lucru este cu certitudine un semn al unei companii neserioase.

1020 vizite
Distribuie pe