Locale Altele
Duminica, 16 Mai 2021
Dum, 16 Mai 2021
Top 3 greseli comune pe care sa nu le faci in pregatirea unei calatorii la munte
SM Online  - Marti, 13 Aprilie 2021

Calatoriile la munte reprezinta de departe una dintre cele mai simple modalitati prin care ne putem deconecta complet de la tot ceea ce inseamna oboseala si stresul, inconveninente parca din ce in ce mai specifice stilului de viata modern.

Mai mult decat atat, indiferent de sezonul in care alegem sa calatorim, muntele ramane intotdeauna spectaculos si impunator, aspect ce il transforma in alegerea ideala pentru toti cei care iubesc salbaticia autentica a naturii.

Pregatirea pentru o mica escapada la munte desi nu pare in teorie un lucru ce presupune o pregatire foarte minutioasa, nu sunt deloc rare situatiile in care uitam acasa lucruri importante, ceea ce ne poate da intreaga calatorie peste cap. Din acest motiv, este recomandat sa se acorde o atentie sporita atat bagajului, cat si altor aspecte care neglijate, pot transforma o calatorie ce se anunta a fi perfecta intr-o veritabila aventura neplacuta.

Indiferent de zona montana inspre care vei alege sa calatoresti, pregatirea pentru o mica escapada la munte este un proces care presupune o atentie sporita la cateva detalii importante ce au legatura atat cu bagajul, cu gasirea unui loc de cazare potrivit, dar si cu mijlocul de transport. Iata asadar cateva greseli comune pe care este important sa nu le faci in pregatirea unei astfel de calatorii!

Neverificarea atenta a starii tehnice a masinii.

Chiar daca producatorii de masini ne promit astazi fiabilitate mai mult ca oricand, cel mai probabil cu totii am trecut prin situatii mai putin placute, in care anumite componente ale masinii s-au defectat exact in momentul in care ne asteptam mai putin. Din acest motiv, o inspectie tehnica reprezinta in mod cert o decizie cat se poate de inspirata. In prezent nu ar trebui sa fie foarte complicat sa gasesti un service dedicat Land Rover sau orice alt tip de service care sa iti ofere asistenta in ceea ce priveste verificarea masinii.

Alcatuirea bagajului in ultima clipa.

Chiar daca de multe ori suntem limitati de timp, chiar si atunci cand vine vorba despre pregatirea unei calatorii, ar fi ideal ca acest aspect sa nu ne puna in situatia de a lasa pregatirea bagajului pe ultima suta de metri. Atunci cand facem lucrurile pe graba, riscam sa uitam acasa lucruri importante, care pot fara doar si poate sa ne dea chiar si o simpla drumetie peste cap. Astfel, din bagaj este esential sa nu lipseasca incaltaminte speciala pentru munte, hainele impermeabile, dar si cateva medicamente de baza sau produse pentru ingrijire personala. Din acest punct, nevoile fiecaruia dintre noi sunt subiective, de aceea alcatuirea unei liste este un lucru mai mult decat recomandat.

Cautarea unui loc de cazare doar in momentul in care se ajunge la destinatie.

Este adevarat ca statiunile montane gazduiesc un numar absolut impresioannt de spatii de cazare, insa lasarea pe ultima suta de metri a acestui aspect poate avea un final mai putin placut. Chiar daca in general nu suntem foarte exigenti cu locurile de cazare atunci cand mergem la munte, cu certitudine nu ne dorim sa fim pusi in situatia de a face alegeri de compromis, mai ales atunci cand vine vorba despre confortul propriu.

1125 vizite
Distribuie pe