Locale Altele
Marti, 11 Mai 2021
Marti, 11 Mai 2021
Amenajarea camerei pentru copii: sfaturi si idei practice pentru parinti
SM Online  - Joi, 15 Aprilie 2021

Amenajarea camerei copilului nu este un lucru simplu, avand in vedere ca acesta este menit sa imbine perfect estetica cu functionalitatea (nevoile celui mic).

La toate acestea se mai adauga totodata si dorintele celor mici, care de cele mai multe ori sunt desprinse parca din domeniul fantasticului. In procesul de amenajare al incaperii copilului, este esential sa se tina cont cu strictete de etapa de dezvoltare in care se afla micutul, pentru ca asa cum bine stim, nevoile lor actuale se afla in concordanta cu acest aspect. Din interiorul unei camere pentru copii nu trebuie insa sa lipseasca personajele de desen animat, confortul, dar nici cateva produse utile despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Daca micutul nu a ajuns inca la varsta adolescentei (atunci cand lucrurile devin mai simple pentru noi parintii, pentru ca acestia isi pot exprima clar dorintele), joaca ramane inca o activitate principala pentru copii. Din acest motiv, o amenajare de succes a camerei copiilor este rezultatul unor alegeri cat mai inspirate in materie de estetica si functionalitate, ambele adaptate varstei lor. Iata asadar cateva sfaturi si idei care iti pot fi de un real folos in amenajarea camerei micutului!

Asigura-te ca vei compartimenta totul intr-un mod cat mai practic.

O greseala destul de des intalnita in procesul de amenajare al camerei copiilor este aceea in care nu sunt delimitate foarte bine zonele incaperii. Spre exemplu, intre spatiul destinat jocului si cel in care micutul doarme, trebuie sa existe o delimitare cat mai clara. Pentru a se odihni cat mai bine, micutii au nevoie de un spatiu bine aerisit, de aceea nu este recomandat sa aglomeram incaperile acestora cu tot soiul de piese de mobilier si decoratiuni.

Consulta-te intotdeauna cu el.

Chiar daca dorintele celor mici sunt uneori de domeniul fantasticului, uneori acestia ne pot fi cei mai de nadejde aliati in alegerile pe care le avem de facut in vederea amenajarii cu gust a incaperii lor. Copiii stiu cel mai bine ce anume isi doresc de la propria camera, astfel ca cu putin noroc s-ar putea sa iti usurezi munca mai mult decat ti-ai putea imagina, printr-o simpla consultatie cu el.

Tine cont si de aspectul functional al camerei.

In prezent putem regasi o gama larga de produse impresionante pentru camera copilului, insa alegerea acestora nu ar trebui sa se faca niciodata la intamplare, de aceea este recomandat sa alcatuiesti un plan inainte de a face orice fel de achizitie. Incepe cu piesele de mobilier mari (pat, dulap, birou, etc) si mai apoi indreapta-ti atentia inspre cele mici, precum decoratiuni, rechizite scolare potrivite sau alte produse ce ii pot fi de folos celui mic. In plus, asigura-te ca delimitezi foarte bine spatiul de joaca, de cel destinat studiului si cel de odihna.

Asigura-te ca in incapere exista cat mai multa lumina naturala.

Camerele pentru copii trebuie sa fie cat mai colorate, astfel incat atmosfera sa fie una cat mai primitoare. Lumina naturala nu trebuie sa lipseasca din incaperea copiilor avand in vedere ca aceasta este esentiala atat studiului, cat si starii generale de spirit. Evita cu orice pret aglomerarea incaperii cu tot soiul de decoratiuni care cel mai probabil nu vor prezenta niciun fel de interes pentru cei mici.

1733 vizite
Distribuie pe