Locale Altele
Marti, 11 Mai 2021
Marti, 11 Mai 2021
3 Beneficii reale ale colaborarii cu un marketplace
SM Online  - Miercuri, 21 Aprilie 2021

Atunci cand vorbim despre cumparaturi, in mod natural mintea ne fuge la cele realizate prin intermediul unui magazin online, semn ca acest mod de a cumpara aproape ca a devenit un standard peste tot in lume.

Dincolo de avantajele pe care mediul online ni le ofera in ceea ce priveste comunicarea si posibilitatile de a gasi informatii, nu putem trece cu vederea potentialul pe care Internetul il are astazi atunci cand vine vorba despre comert.

Acest lucru nu a ramas desigur neobservat, iar ca si o confirmare a acestui fapt sta chiar numar impresionant de magazine online ce se lanseaza anual. Chiar daca online lucrurile pot parea mai simple si mai putin costisitoare, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Un magazin online atrage numeroase costuri, presupune de cele mai multe ori eforturi numeroase si cunostinte care nu sunt la indemana oricui. In lipsa acestor lucruri, un magazin online este aproape in mod cert sortit esecului.

In prezent insa, retailerii au o sansa extraordinara prin care isi pot vinde rapid si eficient produsele, sansa ce poarta denumirea de marketplace. In prezent, exista o multime de platforme de tip marketplace pentru care retalierii pot opta, decizie ce le poate aduce acestora o multime de avantaje financiare si nu numai. Haideti asadar sa descoperim impreuna 3 dintre beneficiile ce se contureaza cel mai bine in situtatia colaborarii cu o platforma de tip market place.

1. Sansa de a vinde rapid si eficient.

Mediul online este atat de competitiv in momentul actual incat cu greu un magazin online nou aparut poate vinde la un nivel satisfacator in primul an de activitate. Avantajul major al acestor marketplace-uri insa este faptul ca ele ofera posibilitatea retalerilor de vine mult mai simplu, avand in vedere ca un astfel de marketplace beneficiaza de o baza solida de clienti. Multi dintre acesti utilizatori pot constitui chiar un public tinta, aspect ce creste si mai mult sansele unui retalier mic de a vinde constant si de a-si creste substantial baza de clienti. Mai mult decât atât un market place oferă posibilitatea de a vinde eficient și produse nișate, de  la banda scotch pânș la mașini de ambalat.

2. Posibilitatea de a-ti construi o imagine/brand in mediul online.

Succesul intr-un mediu precum este cel online depinde foarte mult de vizibilitate si de modul in care un administrator reuseste sa isi promoveze afacerea. Un marketplace este o platforma ce dispune in mod natural de un numar imens de utilizatori ce navigheaza cu incredere pe acestea. Daca magazinul tau se va regasi printre parteneri, in mod automat utilizatorii vor acorda si magazinului tau un plus de incredere, aspect ce te poate ajuta enorm in tot ceea ce inseamna constuirea unei imagini sau a unui brand puternic.

3. Posibilitatea de a-ti stabili propriile preturi si modalitati de livrare.

Desi in general aceste platforme isi pot stabili propriile regului dupa care sa functioneze, un marketplace serios iti va oferi intotdeauna posibilitatea de a-ti stabili propriile preturi si modalitati de livrare, fara a interveni in vreun fel anume. De cele mai multe ori, singurul lucru solicitat este acela de a te asigura ca oferi intotdeauna servicii ireprosabile clientilor, pentru ca in joc este si imaginea platformei de tip marketplace cu  care ai ales sa colaborezi.

1352 vizite
Distribuie pe