Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Cei din Satu Mare au descoperit magia unui șemineu care consumă cât un singur bec cu LED!
SM Online  - Joi, 29 Aprilie 2021

Indiferent dacă ești din Satu Mare sau din oricare alt colț al țării, cei de la PEFOC, profesioniștii cu peste două decenii de experiență în materie de soluții alternative de încălzire și decor, ne introduc în lumea magică și atmosfera feerică, tipică unui semineu lemne tradițional, dar extrem de accesibil, care poate să-ți ofere momente speciale cu un consum neașteptat de mic de energie electrică.

Un obiect de decor, la bază, șemineul electric poate oferi și acel plus de căldură necesar unei încăperi de până la 40mp, completând cu linii clasice, romantice sau minimaliste, povestea de amenajare a living-ului tău, chiar și în apartamentul tău de la bloc!

Când vine vorba despre consumul unui astfel de dispozitiv, meșterii sibieni ne spun că acesta diferă în funcție de preferințele de utilizare ale fiecăruia dintre noi. Înainte de toate însă, trebuie să știm că prețul de achiziție și utilizare ale șemineului electric este extrem de mic în comparație cu acel mit răspândit pe nedrept în industrie, cum că o altfel de soluție ar fi o mare consumatoare de energie electrică. Ba chiar dimpotrivă! Cele mai recente modele de semineu electric sunt prevăzute să consume cât mai puțină electricitate, grație dezvoltărilor constante din domeniu și al tehnologiilor tot mai avansate de funcționare.

Șemineele din catalogul profesioniștilor PEFOC beneficiază de focare performante cu tehnologie 3D, fiind dotate cu un ecran LED special cu afișare luminoasă, responsabil de efectul de flacără autentică. Este accesibil, mobil și compact, se montează rapid și poate cel mai important aspect, reușește să reproducă vizual și chiar auditiv la unele modele, acea senzație de șemineu adevărat pe lemne, care arde cu flacără virtuală, direct în sufrageria ta din apartament sau de la casă.

Șemineele electrice se pot folosi în două moduri: decorativ sau funcțional. Pentru fiecare dintre ele există costuri diferite de întreținere și tocmai pentru că acest aspect influențează în mod direct consumul, în rândurile de mai jos ți-am pregătit un calcul comparativ pentru ambele situații de utilizare.

Consumul în modul efect de flacără (cu funcția de încălzire oprită)

Consumul, în cazul în care vorbim doar de afișare LED este uimitor de scăzut. Cu aproximativ 1 leu pe lună, nu există niciun alt obiect decorativ sau dispozitiv, mai economic decât un șemineu electric! La un preț al energiei între 0.35 - 50 lei/kW și cu un consum de 10W/h, dacă l-ai folosi în fiecare seară, timp de 4 ore, șemineul tău electric ar cheltui lunar 1200 W, adică mai puțin decât te-ar costa un singur bec economic.

Consumul cu funcția de încălzire pornită

Procedeul prin care un șemineu electric realizează încălzirea este unul foarte simplu. Acesta funcționează precum o aerotermă sau uscător de păr, cu un ventilator care împinge aerul cald în cameră prin lamelele metalice ale dispozitivului. Însă, dacă în modul simplu cu efect de flacără, consumul era aproape inexistent, în cazul încălzirii, calculele se schimbă exponențial.

În ciuda randamentului extrem de ridicat, un șemineu electric nu este conceput și proiectat ca sursă principală de încălzire și trebuie să cădem de acord că, cel puțin deocamdată, nu este posibilă tehnologic producerea ieftină a căldurii cu ajutorul energiei electrice. Așadar, la o putere medie de 1500 W/h înseamnă că, în 2 ore de funcționare continuă pe zi, cu funcția de încălzire pornită, ai consuma undeva la 90 kW pe lună, ceea ce ar însemna un efort financiar lunar de aproximativ 40 de lei.

În concluzie, un șemineu electric, ca oricare alt dispozitiv termic, are avantajele și dezavantajele sale, valori energetice și randament diferit, în funcție de preferințele și comportamentul de consum al fiecăruia.  Așadar, intră în contact cu specialiștii PEFOC dacă vrei mai multe detalii și hint-uri despre cum poate deveni șemineul electric, o soluție utilă și extrem de atentă cu factura ta la energia electrică, atunci când este folosit inteligent! În plus, pe site-ul pefoc.ro ai la dispoziție o gamă completă de soluții alternative de încălzire și decor, precum: șeminee tradiționale pe lemne, pe gaz sau peleți, focare pentru toate tipurile de locuințe, sobe rustice sau moderne, șeminee decorative de exterior, modele premium de gratar carbuni, dar și servicii de montaj profesional și transport gratuit, totul pentru ca tu doar să pui pe foc iar de restul, să se ocupe meșterii PEFOC!

3460 vizite
Distribuie pe