Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Gazduire WordPress. Cum stii daca ai instalat prea multe pluginuri?
SM Online  - Luni, 7 Iunie 2021

Pluginurile sunt unele dintre cele mai importante unelte intr-un serviciu de gazduire WordPress. Acestea permit oricarui utilizator sa adauge diverse functii in timp real si fara cunostinte de programare.

Din acelasi motiv, unele au milioane de descarcari si majoritatea sunt imbunatatite in mod constant de catre dezvoltatori. Pe de alta parte, prea multe pluginuri pot sa dauneze unui server. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

De ce este aceasta o problema?

Ai putea crede ca s-a creat un plugin pentru orice, iar instalarea unuia nu are ce impact negativ sa creeze. In realitate, lucrurile sunt insa diferite. Cu cat adaugi mai multe module, cu atat se vor solicita mai mult resursele si va incepe sa scada viteza de incarcare. Nu exista un numar fix sau un interval in care trebuie sa te incadrezi. Totusi, iti poti da seama cand e momentul sa te opresti.

Pentru a putea face asta, gandeste-te pentru o clipa cum functioneaza un plugin pe un server de gazduire WordPress. Uneori creeaza functii noi, iar alteori doar permite modificari ce s-ar putea realiza oricum prin coduri. Indiferent de situatie, este ceva ce adaugi separat de instalarea Wordpress.org. Adica acel plugin este extern si exista sansa sa apara incompatibilitati cu alte fisiere.

Acest lucru se intampla inclusiv cu pluginuri asemanatoare. Codurile PHP si cele JavaScript, precum si fisierele pot elimina din nivelul de performanta. Cu exceptia cazului in care stii cum sa faci configuratii de acest tip, cel mai bine ar fi sa dezactivezi sursa direct. Asadar, este evident faptul ca poate fi destul de greu sa stabilesti un raport calitate/cantitate. Ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca optiunile functioneaza si nu sunt prezente erori.

Cum functioneaza un add-on dintr-un plugin?

Dezvoltatorii creeaza optiuni suplimentare pentru multe module, acestea fiind adesea disponibile cu plata pe serverul de gazduire WordPress. In unele situatii, poate fi vorba si de un plugin aditional instalat in director. Din fericire, ambele vor fi compatibile si chiar au fost construite special pentru a fi integrate. Analizeaza caracteristicile de care ai nevoie si vezi daca exista solutii alternative. Uneori, un tutorial te va ajuta mai mult decat un modul care nu a mai primit update de luni de zile.

Faptul ca nu instalezi pluginuri mereu iti permite sa ai si un website mai rapid. Cu cat sunt mai putine pluginuri, cu atat se reduc sansele de hacking. Asadar, ia in considerare instalarea unora cu rol multiplu. Spre exemplu, JetPack ofera instrumente de securitate, performanta si marketing. In acest fel, resursele sunt optimizate si se va crea o experienta placuta de navigare pentru utilizatori.

De ce sa stergi pluginurile inactive din serverul de gazduire WordPress?

Vrei sa lasi un plugin instalat, in ideea ca-l vei folosi mai tarziu? In general, acea zi in care ai nevoie de acesta nu vine. Din acelasi motiv, ar fi bine sa-l stergi. Nu uita nici faptul ca fiecare brand de pe piata are o reputatie diferita si trebuie sa stii de unde sa faci cumparaturile. Un plugin care nu provine dintr-o sursa credibila prezinta un risc mare de a fi keylogger sau cal troian. Prin urmare, ar fi bine sa verifici recenziile si sa vezi ultimul update. Urmand aceste sfaturi, lucrurile vor deveni mai simple!

3193 vizite
Distribuie pe