Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Vrei un copil implicat în viața de familie? Iată câteva jucării care-l vor învăța ce este munca!
SM Online  - Joi, 10 Iunie 2021

Mulți părinți încearcă să-și protejeze prichindeii de orice neplăcere a vieții, ajungând deseori să evite chiar să-i implice în activitățile casnice, oferindu-le tot ceea ce poate ei nu au avut în perioada copilăriei.

Specialiștii le atrag atenția că procedează greșit din acest punct de vedere, deoarece responsabilizarea copiilor are o mare importanță în viitorul lor, când în calitate de adulți vor fi nevoiți să se descurce singuri în diferite situații. Dacă nu vor avea experiență în acest sens, atunci există posibilitatea ca ei să considere a fi bizar să facă unele activități gospodărești, cum ar fi, de exemplu, aspirarea prafului, prepararea unor mâncăruri în casă, ștergerea și cremuirea pantofilor sau spălarea vaselor.

Din acest motiv, este recomandat ca orice familie să-și implice copiii în activitățile de zi cu zi, să-i obișnuiască să facă unele lucruri mai puțin plăcute poate, dar necesare, să lucreze în echipă, alături de părinți și frați și să le explice de ce sarcinile din gospodărie sunt obligatorii. Se pare că acei copii care își ajută părinții în treburile casnice vor avea succes în viață, vor învăța ce este dragostea și etica muncii. Foarte ușor părinții pot obține rezultate excepționale cu ajutorul jocurilor și jucăriilor, două elemente de real folos în învățarea unor valori, precum empatia și responsabilitatea. 

Iată cum poți să faci un copil să te ajute în casă cu ajutorul jucăriilor!

  • Ajutorul la bucătărie contează pentru o mămică ocupată, așa că îl poți învăța pe cel mic cum să o facă. Pentru a-l obișnui către o astfel de îndeletnicire îi poți oferi o mini bucătărie de jucărie, dotată cu toate ustensilele necesare unui adevărat Chef. Dacă te interesează astfel de produse, vezi aici bucătării pentru copii, jucării care îți pot fi de un real ajutor în a-i arăta copilului ce activități poate desfășura în bucătărie. Site-ul Hippoland.ro oferă tuturor părinților produse de cea mai bună calitate, realizate din materialele sigure pentru sănătatea celor mici;

  • Multe lucruri se pot strica în orice locuință, din păcate, așa că micuții ar putea să învețe că înainte să scape de ele ar putea să încerce să le repare. O jucărie care va fi de ajutor acestui scop este trusa de unelte cu banc de lucru, ce va atrage orice viitor meseriaș. Copilul va obține deprinderi și abilități practice, va deveni mai creativ și va înțelege care este rolul unui meșter priceput în familie sau în societate;

  • Jocurile cu cuburi de construit sunt perfecte pentru un prichindel dornic de distracție de unul singur, alături de prieteni de aceeași vârstă sau de părinți. Imaginația îl va ajuta să ridice diferite construcții interesante, iar timpul va zbura ca prin minune. La sfârșitul activității, copilul trebuie învățat să strângă singur jucăriile și să pună în ordine locul de joacă. Disciplina la locul de muncă este deprinsă astfel încă din copilărie.

În concluzie, pentru a-i implica pe cei mici în viața de familie, părinții trebuie să înțeleagă că, deși este mai comod să facă treburile singuri, educația legată de treburile gospodărești trebuie să înceapă din fragedă pruncie, iar asta o pot face cu ajutorul unor parteneri simpatici, cum sunt jucăriile. 

Sursa foto: Shutterstock.com

 
3081 vizite
Distribuie pe