Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pariurile de valoare, secretul pariorilor profesioniști
SM Online  - Joi, 13 Ianuarie 2022

Profesioniștii respectă cu strictețe câteva reguli pentru a reuși să trăiască din pariuri. Una dintre aceste reguli se referă la plasarea pariurilor de valoare, care aduc profit pe termen lung.

Totul este raportat la un buget de start care pot fi rotunjit de oferte promoționale așa cum este Betano bonus de bun venit.

Jucătorii profesioniști pun doar bilete cu un singur meci și ajustează miza biletului în funcție de bankroll și de cota selecției. Ei calculează singuri cota reală. De exemplu, dacă ea este 1.70, iar Betano pariuri oferă 1.73 pentru aceeași selecție, atunci se spune că pariul are valoare (este „value bet”). Pentru a înțelege de unde apare această diferență, trebuie lămurite modurile în care calculează cotele cele două părți, agenția de pariuri și jucătorul.

Cota agenției vs cota jucătorului

Cei mai importanți operatori au echipe de specialiști numiți „traderi”. Aceștia sunt experți în sporturi, matematicieni, statisticieni, sociologi, psihologi ș.a., având misiunea să anticipe tendințele de pariere. Cota afișată pe site-ul de pariuri este calculată astfel încât volumul încasărilor agenției din pariurile pe fiecare selecție să fie aproximativ egal cu cel al câștigurilor care ar urma să fie plătite. Operatorul iese oricum pe plus datorită marjei de profit. Așadar, la baza stabilirii cotei stau, în primul rând, criterii economice.

Pe de altă parte, cota calculată de pariorii profesioniști indică probabilitatea ca selecția să fie câștigătoare. Ea este rezultatul returnat de un algoritm în care sunt introduse toate datele relevante pentru meciul respectiv (statistici, formă, motivație, absenți, echipe probabile etc), fiecare factor primind o anumită pondere. 

Ca să evidențiem importanța pariurilor de valoare pentru profitul pe termen lung, luăm cel mai simplu exemplu:  un meci în care șansele să se înscrie peste 2.5 goluri sunt egale cu cele de a se marca sub 2.5 goluri. După ce analizează în detaliu meciul, pariorul ajunge la concluzia că este imposibil să își dea seama spre ce selecție ar înclina balanța. Ar putea, la fel de bine, să dea cu banul pentru a decide ce să pună pe bilet.

Atunci când se aruncă o monedă în aer, sunt 50% șanse ca rezultatul aruncării să fie „cap” și 50% să fie „pajură”. Această probabilitate s-ar traduce prin cota 2.00 pentru fiecare selecție, însă, așa cum am spus, casa de pariuri își oprește marja de profit, deci va afișa cote de tipul 1.90/1.90.

Inițial, nu se poate vorbi despre un pariu atractiv, întrucât cota reală (2.00) este mai mare decât cea de pe site (1.90). Din zece pariuri cu miza 10 lei pe cota 1.90 trebuie să iasă șase pentru a fi pe profit.

După ce operatorul afișează cotele, ele încep să fluctueze, în funcție de sumele totale plasate pe fiecare selecție în parte. Astfel, e posibil să se ajungă la 1.70/2.20. În acel moment, pariul pe selecția care are cota 2.20 este de valoare, deoarece această cotă este mai mare decât cea care indică exact probabilitatea de câștig. Din zece pariuri cu miza 10 lei pe cota 2.20 trebuie să iasă numai cinci pentru a fi pe profit.

În primul rând, pentru a găsi „value bets”, pariorii profesioniști joacă la agențiile care oferă cele mai mari cote. Pe lângă fluctuațiile înregistrate pre-meci, o altă „sursă” importantă de pariuri de valoare este reprezentată de actualizarea cotelor în timpul desfășurării meciurilor. În cele mai multe cazuri, valorile sunt actualizate automat, de softuri care țin cont de scurgerea minutelor, nu și de ceea ce se întâmplă pe teren. Spre finalul reprizelor, cotele pentru diverse evenimente (gol marcat, cornere, cartonașe) sunt mai mari decât cele „reale”.

Până la urmă „secretul” profesioniștilor nu este chiar un secret, nu-i așa? Toți pariorii știu că este bine să plaseze pariuri de valoare, însă nu oricine este capabil să le găsească.

3326 vizite
Distribuie pe