Locale Altele
Luni, 27 Iunie 2022
Luni, 27 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vrei o instalație de gaze sigură și rezistentă? Iată cele două elemente de care ai nevoie!
SM Online  - Marti, 22 Martie 2022

Instalațiile de gaze sunt foarte importante, atât la nivel industrial, cât și pentru uz casnic. La nivel industrial, aceestea facilitează funcționarea optimă și eficientă a echipamentelor de producție pe bază de gaz. Din punct de vedere al utilizatorului casnic, gazul este necesar pentru a putea utiliza aparate precum centrala termică sau aragazul și cuptorul.

Pe lângă nevoia de a te putea baza pe instalații care să garanteze accesul neîntrerupt la gaz, există și necesitatea ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Gazul poate fi periculos, dacă nu este exploatat în mod eficient, așa că elementele care formează instalația trebuie să fie de cea mai bună calitate. Iată care sunt cele două elemente necesare, pentru instalații sigure și eficiente! 

Esențiale pentru siguranță: țevi și coturi sudabile bune

Gazul este o resursă foarte importantă, într-o mulțime de industrii, precum și pentru utilizatorii casnici. La fel ca orice altă sursă de energie, precum apa sau curentul electric, gazul trebuie să fie exploatat în condiții de siguranță. Potențialul său nu se rezumă doar la capacitatea de a pune în funcțiune echipamente diverse, ci are și o latură periculoasă, care trebuie gestionată eficient. Pentru acest lucru, ai nevoie de:

1. Țevi de calitate - la baza oricărei instalații de exploatare a gazului stau țevile. Pentru ca siguranța să fie deplină, acestea trebuie să fie produse din materiale de calitate. Pentru instalațiile de gaz, se recomandă utilizarea țevilor din zinc. Acestea au proprietăți care le permit să fie eficiente și în condiții de atmosferă corozivă. Aceasta apare în zonele cu umiditate ridicată, iar acțiunea sa este nocivă dacă materialul din care sunt produse țevile nu este rezistent. 

Orice defecțiune apărută la nivelul unei conducte prin care circulă gazele poate să determine scurgeri periculoase. Țevile zincate nu ruginesc, sunt foarte robuste și rezistă excelent inclusiv la șocuri mecanice. Tocmai de aceea, ele se utilizează atât la nivel industrial, cât și în cadrul instalațiilor casnice. Pentru un plus de protecție se pot acoperi țevile și cu lacuri anticorozive sau cu tuburi speciale, de protecție. 

Alte beneficii oferite de țevile zincate constau în ușurința cu care pot fi manipulate și montate. În plus, ele nu necesită vopsire sau vreun alt tip de pregătire specială, ci pot fi montate direct în forma în care sunt obținute din fabrică.

2. Coturi sudabile - cel puțin la fel de importante precum țevile sunt elementele care fac legătura între ele. Coturile trebuie să fie perfect legate de țevi, pentru a nu permite niciun fel de scurgere de gaz. Există două variante pentru care poți opta. Coturile din oțel și inox sunt rezistente, ușor de manevrat și sudat, în vreme ce coturile zincate sunt recomandate pentru a fi integrate în instalațiile bazate pe țevi produse tot din zinc. 

Dacă alegi să le achiziționezi de la un distribuitor care garantează calitatea, așa cum este NicoMetalTub.ro, beneficiezi de coturi cu etanșare excelentă și productivitatea ridicat, ideale pentru crearea unor instalații pe care să te poți baza pe termen lung. 

Alege să investești în siguranță și asigură-te că instalația ta de gaze este construită din țevi și coturi sudabile de cea mai bună calitate! 

Sursa foto: Pixabay.com.

 
3090 vizite
Distribuie pe