Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De ce să NU folosești țevi de cupru pentru instalațiile sanitare
SM Online  - Marti, 22 Martie 2022

Atunci când trebuie să schimbi instalația sanitară, trebuie să iei cea mai bună decizie pentru locuința ta.

Trebuie să alegi un specialist priceput care va executa lucrarea și, bineînțeles, materiale de calitate care să asigure o construcție durabilă și eficientă întrucât alimentarea cu apă și canalizarea sunt indispensabile oricărei locuințe indiferent dacă este la sat sau la oraș.

Iată de ce cuprul care este atât de des întâlnit în instalațiile sanitare nu este cea mai bună alegere și cu ce materiale îl poți înlocui.

1.  Cuprul oxidează

Atunci când alegi țevi de cupru, acestea vor trebui neapărat izolate în încăperile în care se formează abur deoarece metalul oxidează în prezența vaporilor de apă. În schimb, poți înlocui cuprul cu polipropilenă (PPR) la care nu vei întâmpina această problemă. Cuprul nu este rezistent nici la coroziunea chimică și de aceea vei fi nevoit să schimbi instalația mai des, spre deosebire de polipropilenă care este rezistentă la chimicale. Găsești țevi PPR la Shop-einstal.ro care sunt de foarte bună calitate și ușor de montat.

2.  Costurile

Cuprul este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcție în ceea ce privește instalațiile, dar este și printre cele mai costisitoare și predispuse la a fi furate. În loc, poți alege PPR-ul, PVC-ul sau conducte din polietilenă reticulată (PEX sau PEXAL). Cele din urmă sunt foarte eficiente când vine vorba despre încălzirea în pardoseală.

3.  Cuprul nu are eficiență termică ridicată

Cu alte cuvinte, căldura se pierde mai ușor prin intermediul instalațiilor de cupru spre deosebire de țevile PPR. De aceea, trebuie să fie izolate pentru a compensa. O altă alternativă o reprezintă conductele din CPVC (policlorură de vinil cu mai mult clor în compoziție) care rezistă la temperaturi înalte și pot fi folosite pentru alimentarea cu apă caldă.

4.  Instalația de cupru este greu de montat

Pentru că este un material dur și rigid, trebuie să depui un efort suplimentar pentru a monta instalația. Dacă pentru țevile din PPR, PEXAL sau PVC este nevoie de trusa din dotare, la cupru se adaugă materialele adiționale (pastă decapantă, cositor, buteliile cu gaz) folosite pentru sudat. Aceste materiale nu îngreunează doar munca, ci și bugetul.

Așadar, există alternative mai ieftine, mai rezistente, care nu oxidează, mai eficiente și mai ușor de instalat pentru binecunoscutele conducte de cupru. Înainte de a lua o decizie, consultă-te cu cel care va realiza lucrarea pentru a vedea ce alt material ar fi potrivit în locuința ta.

Sursa foto: pexels.com

 
3389 vizite
Distribuie pe