Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
5 idei de hobby-uri în tendințe pentru anul 2022
SM Online  - Marti, 26 Aprilie 2022

Lumea s-a schimbat destul de mult în ultimii trei ani. Foarte multe persoane au căutat să-și reinventeze viețile și să facă lucruri noi, însă căutarea unui nou hobby nu se oprește niciodată.

Programul încărcat al vieții cotidiene ne obligă să căutăm anumite activități care să ne ajute să ne deconectăm de la graba și rutina de zi cu zi. Mai jos, vei găsi 5 idei de hobby-uri care se regăsesc în tendințele anului 2022.

Apucă-te de grădinărit

Grădinile au căpătat o importanță deosebită în ultimii ani, reprezentând un spațiu ideal pentru petrecerea timpului în aer liber, fie pentru relaxare, fie pentru a te întreține alături de cei dragi. Partea bună este că nu trebuie să ai o grădină mare pentru a începe. Exploatarea și celui mai mic spațiu de grădinărit a revenit la modă. În funcție de gust, poți opta pentru plantarea unor flori, a unor plante cățărătoare sau chiar a unor plante comestibile. Acest hobby poate fi realizat chiar și în balcon sau în apartament, însă la o scară mai mică. Dacă ești începător, poți începe prin a cumpăra răsaduri, despre care apoi să te documentezi și să te asiguri că le poți oferi condițiile de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Învață să cânți la un instrument

Foarte multe persoane vor recunoaște că și-ar dori să învețe să cânte la un instrument, dar nu au avut timpul, ocazia și contextul prielnic pentru a începe un astfel de hobby. Dacă stai la bloc și nu vrei să deranjezi, orientează-te spre un instrument care poate reda sunetele la căști. Deși este aproape imposibil ca un adult care se apucă de muzică să devină profesionist, niciodată nu este prea târziu pentru a demara un astfel de hobby. Fiecare instrument are o altă curbă de învățare, așa că dacă începi să studiezi individual, folosind numeroasele tutoriale online, documentează-te cu privire la acest aspect pentru a nu pica în descurajare. Cu un pic de perseverență și disciplină, după un an de studiu vei putea să vezi progrese fabuloase.


Redescoperă jocurile video

Unii oameni și-au propus să evite jocurile pentru că au impresia că sunt folositoare doar pentru copii, dar psihologii au arătat că nu este așa. Adulții au tendința de a se bucura de o mare varietate de jocuri online, de la jocurile tradiționale și distractive, precum blackjack, până la favoritul tuturor din zilele noastre, FIFA. În afara divertismentului, jocurile aduc beneficii pentru anumite funcții cerebrale, cum ar fi concentrarea și luarea deciziilor. Un studiu realizat în Boston de către chirurgii specializați în microchirurgie a descoperit că pacienții care au practicat jocuri video au fost cu 27% mai rapizi și au făcut cu 37% mai puține greșeli decât cei care nu le-au jucat. Jocurile video sunt extrem de accesibile și pot fi practicate pe computer, consolă, tabletă sau pe smartphone, așa că dacă îți dorești, poți începe chiar astăzi.

Deslușește tainele bucătăriei

Tinerii din ultimele generații au din ce în ce mai puține abilități și cunoștințe în bucătărie. Acest hobby este însă unul care te poate ajuta să-ți menții sănătatea, să faci economie, să te destinzi și să te recompensezi. În funcție de experiența de la care pleci, poți încerca anumite rețete mai mult sau mai puțin complicate. Dacă începi de la zero, ar fi bine să vizualizezi anumite clipuri despre tehnicile de manipulare ale cuțitelor și a restului ustensilelor din bucătărie. Apoi, caută o rețetă simplă, pentru începători, și apucă-te de treabă. Ar fi bine ca în fazele incipiente să alegi totuși, o rețetă despre care știi sigur că îți va plăcea, pentru ca să te bucuri de rezultatul final – asta te va motiva să continui.


Apucă-te de citit

Cititul este unul dintre cele mai la îndemână hobby-uri, dar și unul dintre cele mai benefice. Cititul ne ajută să ne destindem, să învățăm ceva nou, să ne lărgim orizontul, să ne distrăm, să stăm departe de ecranele în care stăm atât de multe ore cu ochii ațintiți și să ne reglăm somnul (mai ales dacă citim seara, înainte de culcare). Mulți își propun să citească, dar puțin reușesc. Secretul pentru a reuși este să alegi o carte care chiar îți place și să alegi o alta în momentul în care observi că aceasta nu este captivantă. Un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să-ți stabilești un obiectiv pe care să-l respecți, cu privire la numărul de pagini sau de minute pe care să le petreci citind. Începe cu puțin, pentru a te asigura că vei avea suficient timp pentru a-ți respecta rutina.

1820 vizite
Distribuie pe